Iaurtul-tudia-beneficii-surprinzatoare

10 beneficii ale consumului de iaurt pe care probabil nu le stiai deja!

Iaurtul este un produs lactat obținut prin fermentația laptelui și este o alegere foarte bună în fiecare zi deoarece are multe beneficii. Iată cele mai importante pe care le oferă:

1.Îmbunătățește imunitatea

Unul dintre cele mai mari beneficii ale consumului de iaurt este sistem imunitar puternic și bine pregătit să lupte cu infecțiile.

2.Îmbunătățește absorbția calciului în organism

Iaurtul este o sursă naturală de calciu iar enzimele pe care le conține contribuie la absorbția mai rapidă și mai ușoară a calciului în organism. Datorită acestor enzime organismul absoarbe mai mult calciu din iaurt decât din lapte.

3.Ameliorează simptomele candidozei

Bacteriile bune din iaurt ajută la combaterea candidozei iar consumul zilnic de iaurt poate ameliora simptomele acesteia prin echilibrarea pH-ului din organism.

4.Menține sistemul digestiv sănătos

Consumul de iaurt oferă organismului bacteriile sănătoase de care are nevoie pentru a menține și îmbunătăți sănătatea întregului sistem digestiv. 

5.Reduce inflamațiile

Bacteriile bune din iaurt pot contribui la reducerea inflamației în organism și la reducerea riscului de apariție a acestor boli sau la reducerea efectelor acestora. 

6.Menține sănătatea dinților și a gingiilor

Se pare că iaurtul nu atacă smalțul, dimpotrivă acidul lactic are un efect benefic și totodată protector asupra dinților și a gingiilor. Încă se efectuează cercetări în acest sens. 

7.Ameliorează simptomele provocate de alergii

Atunci când suferi de alergii, orice activitate în aer liber devine o adevărată provocare, însă bacteriile bune care se găsesc în iaurt pot ameliora reacția organismului la polen dar și la alți alergeni.

8.Iaurtul, o gustare excelentă

Nu doar cafeaua îți dă energie, ci și iaurtul! Iaurtul este o gustare excelentă atât înainte cât și după exercițiile fizice. Glucidele pe care iaurtul le conține oferă organismului energia de care are nevoie în timpul acestora. Mai mult decât atât, iaurtul este un aliment bogat în electroliți.

Electroliții joacă un rol deosebit de important în corpul uman. Aceștia asigură atât reglarea  pH-ului din organism și hidratarea acestuia, cât și contractarea mușchilor și conducerea impulsurilor nervoase în întreg organismul. În timpul exercițiilor fizice organismul pierde electroliți, însă iaurtul conține la rândul său electroliți precum potasiul și sodiul, menținând astfel nivelul optim al acestora, ca tu să faci în continuare ceea ce îți place!

9.Iaurtul: aliatul tău de nădejde

Unul dintre numeroasele beneficii ale iaurtului constă tocmai în faptul că îmbunătățește imunitatea organismului. Iaurtul contribuie și la producerea celulelor T care luptă împotriva infecțiilor. Astfel, imunitatea ta va fi întotdeauna pregătită să facă față oricărei noi provocări!

10.Menține sistemul muscular sănătos

Iaurtul conține toți aminoacizii esențiali necesari contribuind totodată la creșterea masei musculare și la menținerea sănătății sistemului muscular. Creșterea masei musculare ajută și la arderea mai rapidă a grăsimilor.  Mai mult decât atât, iaurtul contribuie la menținerea senzației de sațietate și a unei greutăți normale. 

Alte beneficii

Iaurtul poate reduce riscul de hipertensiune arterială și ajută la prevenirea osteoporozei.

Ți s-a cam făcut foame, așa-i?

În gama noastră de iaurturi găsești și lapte bătut, kefir și sana. Fiecare produs în parte conține 100% lapte proaspăt de vacă pentru că ne dorim din toată inima să te bucuri de beneficiile menționate deja. Gustul lor e…mmm… mai bine te lăsăm să-l descoperi!

Ne găsești în magazinele partenerilor noștri sau pe: https://tudialactate.ro/produse/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *