https://www.pexels.com/photo/cheese-and-red-tomato-on-brown-wooden-chopping-board-3756498/

Cele mai renumite brânzeturi din lume

După cum probabil v-ați dat seama deja din titlu, în acest articol vă invităm să descoperiți cele mai renumite 10 brânzeturi din lume, principalele lor caracteristici și vinurile recomandate de specialiști.

1. Mozzarella este o brânză proaspătă și moale realizată din lapte de bivoliță sau lapte de vacă. Un pahar de vin Chianti poate pune foarte bine în valoare atât textura fină și cremoasă, cât și gustul delicat și cremos de lapte proaspăt specific acesteia. Acest sortiment de brânză se realizează în special în sudul Italiei fiind cunoscut și apreciat în întreaga lume.

https://www.wallpaperflare.com/sliced-tomatoes-and-cheese-cloves-leaves-food-freshness-leaf-wallpaper-suul

2. Cheddar este un tip de brânză tare realizat din lapte de vacă pasteurizat. Textura acestuia este compactă și sfărâmicioasă, iar gustul este cremos și ușor picant. Acest tip de brânză este realizat în Anglia fiind unul dintre cele mai renumite sortimente din lume. Poate fi servit cu un pahar de Chardonnay sec alături.

https://www.wallpaperflare.com/cheddar-cheese-doughnut-and-wall-nut-food-food-and-drink-wallpaper-qbkqy

3. Feta este un sortiment de brânză moale obținut din lapte de oaie sau lapte de capră. Aceasta are un gust sărat, intens și aromat, iar textura sa este cremoasă și sfărâmicioasă. Feta este cel mai cunoscut sortiment de origine greacă din lume, iar pentru un gust perfect îl puteți asocia cu un pahar de vin Sauvignon Blanc sau Riesling.

https://unsplash.com/photos/JXcgx_U7eh4

4. Ricotta este o brânză proaspătă, realizată din lapte de vacă, de capră, de oaie sau de bivoliță și are o textură moale, elastică și cremoasă. Acest tip de brânză de origine italiană are un gust lăptos și dulce pe care nu-l poți uita ușor. Ricotta se potrivește de minune cu un vin alb precum Pinot Grigio.

https://www.utahfarmbureau.org/Article/Ricotta-Cheese

5. Parmezanul este un alt tip de brânză tare, de origine italiană, realizat din lapte de vacă nepasteurizat. Acesta este considerat sortimentul de cea mai bună calitate din întreaga lume datorită texturii sale dense și gustului puternic. Poate fi ras peste salate de crudități sau paste. Parmezanul poate fi asociat cu un vin roșu precum Barolo pentru a-i îmbogăți gustul.

https://unsplash.com/photos/jeAjT87nbjM

6. Brie este un sortiment din categoria brânzeturilor cu mucegai alb și este obținută din lapte de vacă nepasteurizat. Acest tip de brânză realizat în Franța are un gust bogat și aromat, dar și o textură fină, cremoasă și irezistibilă apreciată în întreaga lume. Un pahar de șampanie sau vin roșu precum Pinot Noir poate pune și mai bine în valoare toate aceste calități ale brânzei Brie.

https://unsplash.com/photos/LyK1pvAAFA8

7. Gouda este o brânză semitare, de origine olandeză, realizată din lapte de vacă, de capră sau de oaie. Textura acesteia este compactă, sfărâmicioasă, densă și elastică, iar gustul este dulce, intens, aromat, cu o ușoară aromă de nuci. Un pahar de vin Pinot Grigio este alegerea perfectă pentru a putea savura din plin gustul complex al acestui tip de brânză considerat a fi unul dintre cele mai populare sortimente de brânză din lume.  

https://www.cuisineaz.com/articles/gouda-2519.aspx

8. Paneer este un sortiment de brânză proaspătă obținut din lapte de vacă sau de bivoliță pasteurizat. Acest sortiment de origine indiană are o textură sfărâmicioasă și fermă, dar și un gust lăptos caracteristic. Poate fi servit cu un pahar de Sauvignon Blanc alături.

https://ro.pinterest.com/pin/102175485287084310/

9. Gorgonzola face parte din categoria brânzeturilor cu mucegai și este obținută din lapte de vacă sau de oaie. Acest sortiment are o consistență cremoasă și moale, o aromă ușoară de nuci și este foarte ușor de recunoscut datorită vinișoarelor de mucegai albastru care îi conferă un gust și un aspect aparte. Gorgonzola este una dintre cele mai aromate și mai apreciate brânzeturi din Italia potrivindu-se de minune cu un pahar de vin Merlot.

https://unsplash.com/photos/Vr4GE2yTfjI

10. Camembert este un sortiment de brânză moale, de origine franceză, obținut din lapte de vacă nepasteurizat. Acest sortiment are un gust mai intens și o textură mai moale decât brânza Brie. Pentru un gust desăvârșit îl puteți asocia cu un pahar de Chardonnay sec.

https://pixabay.com/photos/cheese-camembert-healthy-food-2829035/

Următorul articol va apărea în curând, așa că fiți cu ochii pe noi! Dacă între timp vi s-a făcut foame, vă invităm cu drag să descoperiți întreaga noastră gamă de lactate atât în magazinele noastre partenere, cât  și online pe: http://tudialactate.ro/produse/.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *