https://wallpapercave.com/w/wp2309335

Cele mai renumite brânzeturi din Franța – partea a II-a

După cum am spus și în prima parte a acestui articol (pe care o găsiți chiar aici: hyperlink), ne propunem să realizăm o scurtă prezentare a celor mai renumite tipuri de brânză din Franța. De ce Franța? Pentru că aici găsim o varietate uluitoare de sortimente pe care merită cu prisosință să le descoperim:

1. Gaperon este un sortiment de brânză tare realizat din lapte de vacă, ușor condimentat cu usturoi și piper. În timpul procesului de maturare crusta devine tare și uscată, iar gustul devine mai intens și picant. Acest tip de brânză se realizează în regiunea franceză Auvergne.

https://www.fromagesdelamemee.fr/notre-gaperin.html

2. Gris de Lille este o brânză moale făcută din lapte de vacă nepasteurizat. Aceasta are o aromă sărată și intensă și este fabricată în regiunea Nord-Pas-de-Calais.

https://www.tasteatlas.com/gris-de-lille

3. Chabichou du Poitou este o brânză moale  făcută din lapte de capră nepasteurizat. Acest tip de brânză se caracterizează prin textura densă și fermă fiind totodată cremoasă și tartinabilă. Aroma sa este una complexă fiind în același timp dulce, sărată și ușor acidă. Chabichou du Poitou este un sortiment de brânză artizanală fabricat în regiunea Poitou-Charentes.

https://fromagerie-janin.com/produit/chabichou-du-poitou/

4. Abbaye du Mont des Cats este o brânză semi-moale din lapte de vacă pasteurizat având o textură netedă și o aromă lăptoasă și sărată. Acest tip de brânză este un produs artizanal din regiunea Nord-Pas-de-Calais.

https://www.tasteatlas.com/abbaye-du-mont-des-cats

5. Laguiole este o brânză semi-tare și este făcută din lapte de vacă nepasteurizat. Aceasta are o textură fermă și cremoasă dar și un gust picant și acrișor în același timp. Acest tip de brânză este un produs artizanal din departamentul francez Aveyron.

https://www.formaggiokitchen.com/laguiole

6. Briquette de Brebis este fabricată din lapte pasteurizat de oaie la fel ca și celelate două tipuri de brânză: Roquefort și Pérail. Briquette de Brebis este o brânză cremoasă cu o ușoară aromă de nuci. Perioada de maturare durează trei săptămâni. Acest sortiment este fabricat în regiunea Averyon.

https://www.tasteatlas.com/briquette-de-brebis

 7. Trappe d’Echourgnac este o brânză semi-moale și se face din lapte de vacă. Crusta este maro închis, iar bogăția aromelor acesteia nu trece niciodată neobservată. Un pahar de cidru alături poate fi cea mai bună idee pentru a vă bucura cu adevărat de gustul acestui sortiment. Trappe d’Echourgnac este realizat în departamentul Dordogne.

https://www.italiankiwi.com/trappe-dechourgnac/

8. Fourme de Montbrison este o brânză semi-tare făcută din lapte de vacă nepasteurizat și este realizată în regiunea Ron-Alpi și Auvergne. Acest tip de brânză face parte din categoria brânzeturilor cu mucegai și are o aromă blândă și lăptoasă.

https://www.tasteatlas.com/fourme-de-montbrison

9. Le Vieux Pane este o brânză făcută din lapte de vacă pasteurizat având o textură moale, cremoasă, care se topește foarte ușor în gură, dar și un gust intens, ușor picant și amărui. Acest sortiment se realizează în Mayenne, Franța.

https://www.tasteatlas.com/le-vieux-pane

10. Langres este o brânză semi-moale făcută din lapte de vacă pasteurizat. Acest tip de brânză se caracterizează prin textura sfărâmicioasă și fermă, dar și prin aroma blândă și sărată. Langres este un sortiment realizat în regiunea franceză Champagne-Ardenne.

https://www.tasteatlas.com/langres

Următorul articol va apărea în curând, iar până atunci vă invităm să descoperiți gama noastră de specialități în magazinele din rețeaua noastră de distribuție sau online pe: http://tudialactate.ro/produse/.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *