https://www.pexels.com/photo/bun-with-cottage-cheese-and-vegetable-on-platter-with-knife-4198016/

Cele mai renumite tipuri de brânză din Italia – partea I

În articolul de săptămâna aceasta veți afla care sunt cele mai renumite sortimente de brânzeturi cu care se mândresc italienii, precum și câteva trăsături definitorii ale acestor sortimente atât de apreciate în întreaga lume. Dacă și voi sunteți la fel de nerăbdători ca noi, vă invităm cu drag să le descoperim împreună:

1. Mozzarella este un sortiment de brânză proaspătă, moale și elastică realizată din lapte de vacă sau bivoliță. Acest sortiment poate fi recunoscut cu ușurință datorită gustului delicat de lapte proaspăt, precum și datorită texturii cremoase specifice. Acest tip de brânză realizat în special în sudul Italiei, în regiunea Campania.

https://www.pexels.com/photo/ripe-pomegranate-seeds-scattered-on-table-near-plate-of-fresh-mozzarella-6927893/

2. Ricotta este un tip de brânză proaspătă, moale, obținută din lapte de oaie, de vacă, de capră sau de bivoliță. Acest sortiment poate cuceri pe oricine datorită texturii cremoase și gustului blând și dulce. Greutatea și forma acestuia pot varia, în funcție de tipul de lapte utilizat, însă, de cele mai multe ori, are o formă conică ușor de recunoscut.

https://podereilcasale.com/en/shop/fresh-sheep-ricotta/

3. Parmezanul este un sortiment de brânză tare, de origine italiană, realizat din lapte de vacă nepasteurizat. Atunci când savurezi o bucată de parmezan, te bucuri de tot ce are gastronomia italiană mai bun de oferit. Datorită texturii sale dense și gustului intens, acesta este considerat sortimentul de cea mai bună calitate din întreaga lume. Parmezanul poate fi ras peste paste sau salate de crudități și asociat cu un vin roșu pentru a-i îmbogăți gustul.

 https://www.pexels.com/photo/food-healthy-wood-dinner-6541993/

4. Gorgonzola este un tip de brânză cu mucegai obținută din lapte de oaie sau de vacă fiind realizată în special în regiunile nordice ale Italiei. Acest tip de brânză este considerat una dintre cele mai vechi brânzeturi cu mucegai albastru din lume. Datorită vinișoarelor de mucegai albastru, texturii moi și sfărâmicioase, Gorgonzola se numără printre cele mai aromate și mai apreciate brânzeturi de origine italiană.

https://unsplash.com/photos/Vr4GE2yTfjI

5. Mascarpone este un alt sortiment de origine italiană. Acest sortiment tartinabil surprinde prin textura sa cremoasă, fină și prin gustul său delicat de lapte proaspăt. Mascarpone este ingredientul ideal pentru cele mai iubite deserturi: cheesecake și tiramisu.

https://www.pexels.com/photo/bun-with-cottage-cheese-and-vegetable-on-platter-with-knife-4198016/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi a doua parte a acestui articol. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *