https://biancolatte.ch/products/scamorza-affumicata

Cele mai renumite tipuri de brânză din Italia – partea a II-a

Italia este pe primul loc atât în arhitectură, artă, modă, cât și în literatură, film și gastronomie. Când vine vorba de brânzeturi delicioase, aromate și variate, Italia se poate mândri oricând și oriunde cu propriile sortimente, unele mai bune ca altele. În acest articol veți descoperi care sunt care sunt cele mai renumite brânzeturi de origine italiană și principalele lor caracteristici.

1. Burrata este un sortiment de brânză proaspătă, de origine italiană, realizat din lapte de bivoliță. Fie că alegeți să-l savurați cu o felie de pâine proaspătă și crocantă sau cu roșii delicioase alături, îl veți îndrăgi de îndată datorită consistenței cremoase și gustului delicat de lapte proaspăt.

https://www.acouplecooks.com/burrata-tomatoes-arugula/

2. Fontina este un tip de brânză semi-moale realizat din lapte de vacă. Textura foarte densă și moale, precum și gustul aromat al acesteia pot cuceri pe oricine. Un pahar de vin ușor și fructat este alegerea perfectă pentru a savura din plin gustul acestui tip de brânză.

https://kidsaregreatcooks.com/all-about-fontina/

3. Asiago este o brânză semi-moale obținută din lapte de vacă având o consistență cremoasă și o ușoară aromă de nuci. Cu cât maturarea durează mai mult, cu atât gustul devine mai intens. Poate fi ras peste pizza, paste, salate sau savurat ca atare.

https://www.eaugallecheese.com/Asiago-Cheese

4. Scamorza este un sortiment de brânză semi-moale realizat din lapte de vacă sau de oaie. Textura acestuia este elastică și cremoasă, iar gustul este lăptos și ușor picant. Scamorza afumată are și o aromă delicată de caramel.

https://biancolatte.ch/products/scamorza-affumicata

5. Grana Padano este un tip de brânză tare, cu gust intens și aromat. Datorită consistenței sale cremoase și dense poate fi ras peste salate, paste sau pizza.

https://en.wikipedia.org/wiki/Grana_Padano#/media/File:Grana_Padano_DOP.jpg

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un articol nou-nouț. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *