https://www.gourmetfoodworld.com/cana-de-cabra-11392

Cele mai renumite tipuri de brânză din Spania – partea I

Haideți să descoperim împreună care sunt cele mai renumite tipuri de brânzeturi de origine spaniolă, precum și câteva trăsături specifice acestor sortimente atât de îndrăgite în întreaga lume!

1. Tupí este realizat în special în nord-estul Spaniei, în Catalonia și face parte din categoria brânzeturilor moi realizându-se atât din lapte de vacă, cât și din lapte de capră sau oaie. Poate fi recunoscut cu ușurință datorită gustului picant și texturii cremoase. Din punct de vedere al gustului este foarte asemănător cu parmezanul.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tup%C3%AD#/media/File:Formatge-tupi1.JPG

2. San Simón da Costa este un tip de brânză fermentată obținut din lapte de vacă. Acest sortiment din categoria brânzeturilor semitari are o consistență moale și un gust intens ce nu trec niciodată neobservate. San Simón da Costa este fabricat în Galicia, una dintre cele mai frumoase regiuni din Spania.

https://www.tienda.com/products/san-simon-smoked-cows-milk-cheese-cs-99.html

3. Cana de Cabra este un sortiment de brânză moale, făcută din lapte de capră, din Murcia, Spania. Acest sortiment are o consistență foarte cremoasă și delicioasă, iar pe măsură ce se maturează, acesta devine din ce în ce mai aromat.

https://www.gourmetfoodworld.com/cana-de-cabra-11392

4. Cuajada face parte tot din categoria brânzeturilor moi obținute din lapte de vacă. Acest sortiment este foarte apreciat datorită texturii fine și cremoase. Cuajada are un conținut bogat de calciu, dar și calorii.

https://www.tasteatlas.com/cuajada

5. Queso Tetilla este un sortiment de brânză moale obținut din lapte de vacă. Acest sortiment tartinabil are o consistență fină și cremoasă, iar gustul acestuia este ușor amărui și picant. Queso Tetilla este realizat în regiunea spaniolă Galicia.

https://mygourmet.com.mx/product/queso-tetilla/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi a doua parte a acestui articol. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *