Manchego

Cele mai renumite tipuri de brânză din Spania – Partea II

Haideți să descoperim în continuare care sunt cele mai renumite sortimente de brânzeturi de origine spaniolă, regiunile din care provin și alte informații interesante și utile despre aceste sortimente.

1. Queso Zamorano este un sortiment de brânză realizat din lapte de oaie, din regiunea spaniolă Castilia-Leon, Zamora. Acest tip de brânză tare are o textură sfărâmicioasă și untoasă, dar și o ușoară aromă de nuci ce îi conferă un gust aparte.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/72/Queso_de_Oveja._La_Antigua_de_Fuentesa%C3%BAco._%2818200506649%29.jpg

2. Torta del Casar este o brânză obținută din lapte de oaie din Extremadura, regiune aflată la granița cu Portugalia. Aceasta se remarcă datorită gustului acrișor și picat  Acest tip de brânză artizanal0 face parte din categoria brânzeturilor moi.

3. Cabrales se realizează din lapte de vacă din regiunea Asturias și face parte din categoria brânzeturilor semitari, cu vinișoare albastre. Totodată, gustul intens, sărat, ușor acid și consistența densă nu trec niciodată neobservate.

https://shop.littlespain.com/products/cabrales-blue-cheese-m-cs-42.html

4. Mató este un tip de brânză dulce și proaspătă din Catalonia. Acesta este foarte asemănător cu ricotta și se servește de obicei cu miere sau gem.

https://ro.pinterest.com/pin/109564203409120478/

5. Queso Manchego este un sortiment de brânză obținut din lapte de oaie, cu o consistență densă și un gust gust ușor acid, care,  în funcție de perioada de maturare, poate deveni picant. 

https://www.webstaurantstore.com/don-juan-3-5-lb-4-month-aged-queso-manchego-cheese-wheel/999DJQM14.html

 Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare tot aici, pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *