https://ro.pinterest.com/pin/195765915033450875/

Cele mai renumite brânzeturi din Germania – Partea a II-a

După cum spuneam și în articolul precedent, Germania este cunoscută în întreaga lume datorită celor trei mari orașe: Berlin, München și Hamburg precum și datorită catedralelor, castelelor, muzeelor și peisaje absolut spectaculoase. În articolul de săptămâna aceasta vom continua prezentarea celor mai renumite brânzeturi de origine germană și principalele caracteristici ale acestora.

1. Bavaria blu este un tip de brânză moale ce face parte din categoria brânzeturilor cu mucegai albastru. Acest sortiment de origine germană se realizează din lapte de vacă pasteurizat și se remarcă datorită consistenței fine și cremoar, dar și datorită gustului aromat și intens.

https://ro.pinterest.com/pin/330451691419256663

2. Harzer este un sortiment de brânză semitare ce se remarcă cu ușurință datorită gustului ușor acrișor și datorită aromelor intense specifice.

https://eatsmarter.com/recipes/harzer-cheese-salad

3. Butterkase este un tip de brânză  semi-moale obținut din lapte de vacă pasteurizat. Acest sortiment tartinabil are o textură cremoasă și catifelată, dar și un gust blând asemănător cu cel al untului. Butterkase se realizează atât în Germania, cât și în Austria.

https://homesteadersofamerica.com/wp-content/uploads/2021/08/Butter-Cheese_-2-1536x1024.jpg

4. Cambozola este un sortiment din categoria brânzeturilor semi-moi, cu vinișoare de mucegai albastru. Acest sortiment obținut din lapte de vacă pasteurizat are o consistență cremoasă și un gust dulce, aromat și puternic.

5. Limburger este un tip de brânză semi-moale fabricat din lapte de vacă pasteurizat. Textura acestuia este cremoasă și tare, dar și sfărâmicioasă și fină totodată. Gustul său este blând, cu o ușoară aromă de ciuperci.

https://www.thespruceeats.com/thmb/a_lhoeFGxHyVB10hT0p22ooMGeQ=/940x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/Limburger-Cheese-5105150-01-c6aba38fbfd64d9297f4c1339554213c.jpg

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *