https://scandification.com/wp-content/uploads/2020/04/Danish-Cheeses-5-1536x960.jpg

Cele mai renumite tipuri de brânză din Danemarca – Partea a II-a

În acest articol vom continua prezentarea celor mai cunoscute brânzeturi de origine daneză și principalele caracteristici ale acestora. Dacă vreți să citiți și prima parte a acestei prezentări, o puteți găsi tot pe blogul nostru.

1. Tybo este un tip de brânză semi-tare realizat din lapte de vacă. Este asemănător cu Samsø, însă Tybo are un gust mai blând. Această brânză semi-tare are o coajă netedă și uniformă  de culoare galbenă, iar textura este delicată. Gustul este lăptos, blând și ușor sărat. Acest sortiment este aromat uneori cu semințe de chimen. Se recomandă utilizarea acestuia în salate, sandvișuri și sosuri.

https://www.tasteatlas.com/tybo

2. Fynbo este un sortiment de brânză daneză semi-tare. Acest sortiment este obținut din lapte de vacă. Textura este cremoasă, netedă, iar gustul acestuia este blând, asemănător cu cel al boabelor de hrișcă. După perioada de maturare, care durează câteva luni, Fynbo poate fi consumat și savurat în salate sau sandvișuri.

https://www.tasteatlas.com/fynbo

3. Saga este un amestec perfect de brânză cu mucegai albastru și brie. Acest sortiment de origine daneză are o textură moale și cremoasă și un gust foarte blând. Acesta se maturează timp de cel puțin 60 de zile. După aceea, poate fi servit cu vin, fructe sau în salate.

https://www.zuerchercheese.com/product/saga-blue/

4. Danablu este un tip de brânză semi-moale  cu mucegai albastru. Acest tip de brânză se obține din lapte de vacă și se maturează timp de 5 până la 6 săptămâni. Danablu poate surprinde pe oricine datorită texturii cremoase și sfărâmicioase, dar și datorită gustului intens, picant, sărat și ușor amar. Aceasta poate fi savurată în sosuri și salate sau cu pere, nuci, miere, migdale prăjite sau bere.

https://cdn.castellocheese.com/globalassets/world-of-cheese/cheese-type-images/square/cheese-type-danish-blue.jpg?width=512&height=900&mode=crop

5. Havarti este un sortiment de brânză tare, de origine daneză, realizat din lapte de vacă pasteurizat. Pe măsură ce se maturează, acesta captă un gust mai intens. În timpul acestui proces de maturare ce durează cel puțin 3 luni pot fi adăugate și condimente precum usturoi, mărar sau arpagic pentru a-i îmbogăți gustul. Acest sortiment poate fi recunoscut cu ușurință datorită gustului blând, aromat și ușor acid, dar și datorită texturii cremoase specifice.

https://www.piast.com/products/havarti-cheese?variant=66640632

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *