Poză: https://scandification.com/wp-content/uploads/2020/04/Danish-Cheeses-3-1536x960.jpg

Cele mai renumite tipuri de brânză din Danemarca – Partea I

Dincolo de faptul că Danemarca este țara cu cei mai fericiți oameni din lume, aceasta ocupă un loc important și atunci când vine vorba despre filme, muzică, bere și nu în ultimul rând, brânzeturi. Haideți să descoperim împreună care sunt cele mai renumite sortimente de brânzeturi de origine daneză.  

1. Molbo este un sortiment de brânză daneză semi-tare făcută din lapte de vacă cu un gust proaspăt și ușor sărat, textură fermă și o aromă ușor sărată, acidulată. Acest sortiment este foarte asemănător cu brânza Edam datorită gustului delicat. Edam se realizează în Olanda.

 https://www.cookipedia.co.uk/recipes_wiki/Molbo_cheese

2. Samsø este un tip de brânză semi-tare cu un gust blând, totodată dulce-acrișor, cu o ușoară aromă de nuci. Acest sortiment este perfect atât pentru sandvișuri, cât și pentru pizza, deoarece se topește foarte ușor.

https://www.cookipedia.co.uk/recipes_wiki/Sams%C3%B8_cheese

3. Vesterhavsost este un tip de brânză semi-tare făcută din lapte de vacă pasteurizat. Acest sortiment este considerat adesea varianta daneză a brânzei Gouda. Acest sortiment are un gust bogat numai bun de savurat ca atare sau în sandvișuri. Este recomandat să-l feliați subțire înainte de a-l consuma pentru a vă bucura din plin de savoarea acestuia.

 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vesterhavsost.jpg

4. Maribo este un sortiment de brânză semi-tare realizat din lapte de vacă. Acest sortiment are o textură fermă, uscată, dar în același timp cremoasă. Are o coajă de culoare cafenie acoperită cu ceară galbenă. Maribo este asezonat de obicei cu semințe dechimen și are un gust intens ce nu trece niciodată neobservat.

 https://www.tasteatlas.com/maribocheese

5. Bla Castello este un tip de brânză moale, cu o textură bogată, untoasă, asemănătoare cu cea a brânzei Brie. Gustul acestui sortiment este untos și ușor picant datorită vinișoarelor de mucegai de culoare albastră.

 https://www.tasteatlas.com/bla-castello

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *