https://www.lacademie.com/wp-content/uploads/2021/06/gruyere-cheese-1.jpg

Cele mai apreciate tipuri de brânză din Elveția – Partea a II-a

În Elveția există o gamă variată de brânzeturi. De la Gruyère la Emmentaler, fiecare tip de brânză elvețiana are un gust și o textură unicã. În acest articol vom continua prezentarea celor mai renumite tipuri de brânză din Elveția.

1. Sbrinz este un sortiment de brânză cu pastă foarte tare, fabricat din lapte crud de vacă. Textura acestuia este densă și sfărâmicioasă, iar gustul este ușor condimentat și intens, cu o aromă irezistibilă de caramel. În mod tradițional, Sbrinz se maturează timp de cel puțin 18 luni, iar cu cât se maturează mai mult, cu atât devine mai aromat.

https://www.sbrinz.ch/images/handwerk/produkte/Sbrinz-Produkte-Darreichungsformen-Moeckli.jpg

2. Tête de moine este un tip de brânză elvețian semitare, obținut din lapte de vacă din Berna, Elveția.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Girolle_7910.jpg

3. Appenzeller este un sortiment de brânză realizat în localitatea cu același nume. Acest sortiment este făcut din lapte crud de vacă, iar procesul de maturare durează trei luni, apoi este gata de consum. Cu cât se maturează mai mult, cu atât va deveni mai picant.

https://chefsmandala.com/cheese-week-appenzeller/

4. Gruyère este un tip de brânză renumit pentru gustul său bogat, cremos, sărat și cu o ușoară de nuci. Cu toate acestea, gustul variază în funcție de perioada de maturare a acestui sortiment.

https://www.mashed.com/300817/why-you-might-want-to-think-twice-about-eating-gruyere-cheese/

5. Emmentaler este unul dintre cele mai cunoscute sortimente de brânză, acest sortiment se remarcă prin gustul dulce, bogat, cu o aromă specifică de alune, dar și prin textura fermă, densă și aspectul specific.

https://www.mashed.com/349342/what-you-didnt-know-about-emmental-cheese/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *