https://www.lacademie.com/wp-content/uploads/2021/05/gruyere-aop-1.jpg

Cele mai apreciate tipuri de brânză din Elveția – Partea I

Elveția exceleazã mereu atunci când vine vorba despre producția de ciocolatã. Elvețienii se pot mândri oricând și oriunde cu mii de sortimente irezistibile de ciocolată, dar și cu multe sortimente de brânzeturi delicioase pe care le veți descoperi în acest articol.

1. Schabziger este un sortiment de brânză obținut din lapte de vacă și realizat în cantonul Glarus, Elveția. Acest sortiment face parte din categoria brânzeturilor tari având un gust aromat, intens și delicios totodată.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Zigerbr%C3%BCt.jpg

2. Vacherin Fribourgeois este realizat din lapte de vacă nepasteurizat și face parte din categoria brânzeturilor artizanale, semi-moi. Acest sortiment se remarcă atât prin gustul plăcut, untos, aromat, ușor acid, cu o aromă irezistibilă de nuci, cât și prin textura fermă specifică.

https://www.terroir-fribourg.ch/fr/produits/produits-phares/vacherin-fribourgeois-aop-dalpage

3. L’Etivaz este un sortiment de brânză tare realizat doar în timpul verii. Acest sortiment tradițional elvețian poate surprinde pe oricine datorită texturii delicate și gustului intens și acrișor.

https://alchetron.com/cdn/letivaz-b6080f3f-901f-4c97-9b14-13433f0e227-resize-750.jpeg

4. Vacherin este un tip de brânză moale și artizanal fabricat din lapte de vacă pasteurizat. Acest tip de brânză se remarcă prin textura tartinabilă, dar și prin gustul bogat și delicat.

https://www.cheesesfromswitzerland.com/fileadmin/_processed_/a/f/csm_vacherin_mont_Inhaltsbild_v2_517ad3c054.jpg

5. Tilsit este obținut atât din lapte de vacă pasteurizat, cât și din lapte de vacă nepasteurizat. Acest sortiment face parte din categoria brânzeturilor semitari, textura acestuia este fermă și elastică, iar gustul este cremos și condimentat totodată.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.cheesesfromswitzerland.com%2Fen%2Fcheese-varieties%2Frange%2Ftilsiter&psig=AOvVaw2mbDQJ6CXB1_m-h4EbNT_e&ust=1646301380393000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCLCk6eeUp_YCFQAAAAAdAAAAABAE

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *