https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Parmigiano_reggiano_factory.jpg

Cele mai renumite brânzeturi din Portugalia – Partea a II-a

După cum spuneam și în articolul de săptămâna trecută, Portugalia ocupă un loc important și atunci când vine vorba de brânzeturi. Aici se găsesc brânzeturi cu texturi, gusturi și arome deosebite care abia așteaptă să fie descoperite și savurate în tihnă.

1. Queijo São Jorge  este un sortiment de brânză tare realizat din lapte de vacă, cu o textură cremoasă, un gust ușor picant și o aromă irezistibilă de unt. Procesul de maturare al acestuia durează 7 luni.

https://byacores.com/queijo-sao-jorge/

2. Requeijão Serra da Estrela este un tip de brânză proaspătă obținut din lapte de oaie. Acest tip de brânză are un gust blând, iar textura acestuia poate fi cremoasă sau sfărâmicioasă. Requeijão Serra da Estrela poate fi savurat cu puțină sare și piper, sau ca desert, amestecat cu miere.

https://cdn.tasteatlas.com/images/ingredients/26c188f5655145db94f26d9879388726.jpg

3. Azeitão este un sortiment de brânză semi-moale obținut din lapte de oaie nepasteurizat. Gustul acestuia este sărat și acru totodată. O felie de pâine proaspătă sau un vin alb îi pot pune foarte bine în valoare gustul specific.

https://portugaltravelguide.com/wp-content/uploads/2019/12/azeitaocheese.jpg

4. Saloio Regional se realizează din lapte de oaie având o textură fermă și un gust nesărat. În unele restaurante din Lisabona și din împrejurimi, Saloio este adesea servit ca aperitiv cu puțină sare.

https://cdn.tasteatlas.com/images/ingredients/26244d026a0f4797b5e31a0b14c138db.jpg?mw=1300

5. Serra da Estrela are un gust dulce – acrișor și o consistență moale, compactă, cremoasă și densă.

https://portugaltravelguide.com/wp-content/uploads/2020/05/Queijo-da-Serra.jpg

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *