https://lh3.googleusercontent.com/-U3lvL2-7qrnlIz3tYd_3mS_z2IJDOCfWMzSiLvLj5cdtyk33q5v9FZ8qaOsWT2OZUc

Cele mai renumite brânzeturi din Portugalia – Partea I

Portugalia este renumită pentru specialitățile din fructe de mare, plajele însorite și pentru arhitectura specifică secolelor XVI-XIX, din perioada în care această țară era un imperiu puternic. Pe lângă toate acestea, Portugalia ocupă un loc important și atunci când vine vorba de brânzeturi. Aici se găsesc brânzeturi cu texturi, gusturi și arome deosebite care abia așteaptă să fie descoperite și savurate.

1. Queijo Rabaçal este un sortiment de brânză cu o textură netedă în exterior și moale și dulce în interior, iar gustul acestuia este delicat și dulce. Acest sortiment poate fi savurat oricând și oriunde ca aperitiv, gustare sau desert.  

https://lifecooler.com/files/registos/imagens/329757/8505.jpg

2.  Queijo Serpa este unul dintre cele mai renumite sortimente de brânză  semi-moale de origine portugheză. Acest sortiment este realizat doar din lapte de oaie și are un gust și un aspect deosebit.

https://coalho.pt/wp-content/uploads/2018/04/serpa_produtos.jpg

3. Queijo de Évora este un tip de brâză de culoare galben deschis în interior și galben mai închis la exterior datorită contactului cu aerul. Acest tip de brânză are un gust intens, sărat și ușor picant.

https://lh3.googleusercontent.com/-U3lvL2-7qrnlIz3tYd_3mS_z2IJDOCfWMzSiLvLj5cdtyk33q5v9FZ8qaOsWT2OZUc

4. Queijo do Pico face parte din categoria brânzeturilor moi, cu textură netedă și umedă. Acest sortiment are  un gust sărat, aromat și puternic care poate cuceri pe oricine.

https://thumbs.web.sapo.io/?W=800&H=0&delay_optim=1&epic=NGY1m7+cdVjL9zQ+R+O/uCnDocFMfNiGublUMr0z2I7lJBngljiH592epnhrVtkO8W7H6+wvgf7KveNN5iV4XtIRuknu9iw9ekafu3qUJ+r8N/A

5. Queijo de Nisa are un gust blând, dulce, cremos și o aromă irezistibilă de nuci. Un vin alb sau fructe precum caisele și prunele îi scot și mai bine în evidență gustul bogat.

https://lifecooler.com/files/registos/imagens/329760/15423.jpg

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *