Prăjitură cu prune și unt Tudia

Dacă sunteţi în căutarea unui desert delicios, hrănitor şi sănătos, vă sugerăm să încercaţi această reţetă de prăjitură cu prune şi unt Tudia. Această prăjitură vă va surprinde cu siguranţă datorită gustului aromat fiind numai bună de savurat alături de cei dragi.

Ingrediente:

  • 400g făină
  • 200g zahăr
  • 150g unt Tudia
  • 250ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 15 prune mai mari

Mod de preparare: 

  1. Se spală bine prunele, se desfac în două, se scot sâmburii apoi se pun la scurs într-o strecurătoare.
  2. Într-un bol mai larg se adaugă făina, zahărul și untul topit.
  3. Se frământă bine amestecul până se obține un aluat fărămicios și nisipos. Se păstrează un pahar din acest aluat.
  4. Peste aluatul rămas se adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și se amestecă bine până când se obține un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.
  5. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, apoi se pun prunele deasupra și se presară aluatul sfărâmicios.
  6. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute până când prăjitura se va rumeni frumos.

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și salamul de biscuiți.

Vă urăm spor la gătit şi poftă bună tuturor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *