https://unsplash.com/photos/white-and-blue-ceramic-plate-26NcU5Vkd5o

Clătite dulci cu brânză de vaci dietetică Tudia și stafide la cuptor

Untul și smântâna Tudia aduc întotdeauna un plus de savoare oricărui desert, iar această rețetă de clătite dulci cu brânză de vaci dietetică și stafide la cuptor este numai bună atunci când vă este poftă de ceva dulce și va fi apreciată de toată lumea. Iată ingredientele și modul de preparare pentru 6 porții.

Mod de preparare: 

1. Se amestecă bine ouăle cu 100 g zahar pudră, un praf de sare și faină. Se adaugă apoi laptele și se amestecă până obțineți o compoziție omogenă. 

2. Se topește pe foc mic 50 g de unt și se încorporează în compoziție. Se prepară clătitele într-o tigaie la foc mediu și se pun unele peste altele pe farfurie plată.

3. Când sunt toate gata se taie clătitele în 4. Brânza de vaci trebuie amestecată cu 50 g de zahăr pudră, zahărul vanilat și un ou. Se pune în fiecare sfert de clătită câte o linguriță de brânză de vaci și rulați miniclătita. 

4. Se aranjează toate miniclătatitele într-o tavă pentru cuptor în 2 straturi. Între straturi puneți felii subțiri de unt, acoperiți apoi tava cu folie de aluminiu și lăsați la cuptor pentru 15 min la 180-200 de grade.

Se servesc calde cu smântână și sirop de zmeură. Vă urăm poftă bună și spor la gătit clătitele cu brânză de vaci Tudia și stafide la cuptor.Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și tarta cu iaurt și fructe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *