Produsele lactate: 10 beneficii pentru tine și cei dragi!

10 beneficii produse lactate
Branza de vaci cu ceapa verde

Produsele lactate sunt delicioase, hrănitoare și sănătoase oferind în același timp și numeroase beneficii pentru sănătatea ta și a celor dragi. Acestea reprezintă alegerea perfectă pentru o gustare sănătoasă și delicioasă oriunde și oricând. Sperăm că acest articol să vă stârnească atât curiozitatea cât și pofta de mâncare.

Iată câteva beneficii:

1.Oase sănătoase

Produsele lactate reprezintă o sursă excelentă de calciu, acesta fiind un nutrient esențial pentru sistemul osos. Însă lactatele nu sunt doar o sursă excelentă de calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, vitamina D și vitamina A, ci și de vitamina B12. Organismul uman asimilează mult mai repede și mai ușor calciul din lactate datorită acestei vitamine deoarece are un rol deosebit de important în absorbția calciului în organism. Astfel, produsele lactate sunt o sursă bogată de calciu și vitamine pentru oase mai puternice și mai sănătoase.

2. Inimă sănătoasă

Datorită conținutului de potasiu, fosfor, magneziu și grăsimi lactatele contribuie și la o bună funcționare a inimii și a întregului sistem cardiovascular.

3. Îmbunătățirea funcționării creierului

Creierul este unul dintre cele mai complexe organe din corpul uman. Astfel, grăsimile, calciul, proteinele, vitaminele și mineralele din alimentația zilnică sunt indispensabile pentru a susține și a îmbunătăți funcționarea optimă a acestuia.

4. Întărirea sistemului imunitar

Produsele lactate pot contribui totodată și la creșterea imunității prin conținutul lor de bacterii bune. Acestea au un rol benefic atât asupra sănătății intestinelor, cât și asupra imunității organismului îmbunătățindu-i capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor în orice anotimp.

 5. Menținerea unei greutăți normale

Lactatele reprezintă o importantă sursă de grăsimi care pot ajuta la menținerea unei greutăți normale. Prin urmare, atât grăsimile, calciul și proteinele, cât și vitaminele și mineralele din lactate ajută la creșterea masei musculare și la menținerea unui metabolism eficient.

6. Prevenirea cariilor dentare

Atât fosforul, cât și calciul și mineralele care se găsesc în lactate sunt foarte importante pentru a avea dinți puternici și sănătoși, iar consumul zilnic al acestora poate preveni cariile dentare.

7. Prevenirea osteoporozei

Deficitul de calciu duce la apariția osteoporozei, iar produsele lactate ajută la menținerea sănătății oaselor. Lactatele sunt o sursă naturală de calciu și conțin vitamine, minerale și proteine care ajută la rândul lor la prevenirea osteoporozei.

8. Prevenirea cancerului

Produsele lactate conțin singingolipide și acid linoleic. Acestea sunt cunoscute datorită proprietăților antioxidante care joacă un rol vital în prevenirea cancerului. Încă se efectuează cercetări în acest sens.

9. Reducerea riscului de obezitate

Consumul de lactate poate reduce riscul de obezitate datorită faptului că proteinele conferă senzația de sațietate fără a depăși aportul zilnic de calorii. Încă se efectuează cercetări și în acest sens.

10. Reducerea riscului apariției diabetului de tip 2

Produsele lactate pot reduce și riscul apariției diabetului de tip 2 prin îmbunătățirea atât a sensibilității la insulină, cât și a capacității organismului de a regla nivelul de zahăr din sânge.

V-am stârnit curiozitatea și pofta de mâncare, nu-i așa? Atunci, săptămâna aceasta vă recomandăm sortimentele noastre de cașcaval și totodată vă așteptăm cu drag să descoperiți  întreaga noastră gamă de produse în magazinele din rețeaua noastră de distribuție sau online pe: http://tudialactate.ro/produse/

Comments are closed.