În toată țara există numeroase rețete tradiționale de pască cu smântână, deoarece fiecare regiune are propriile sale tradiții pe care le respectă cu sfințenie atunci când vine vorba despre masa tradițională de Paște. Această rețetă este foarte gustoasă, foarte ușor de făcut și îi va încânta cu siguranță pe cei dragi. Iată rețeta:
Ingrediente pentru cocă:
-120g făină
– 60g unt Tudia
– 2 gălbenușuri crude
– 10g drojdie
– 70g zahăr
– coaja de la o lămâie
Toate aceste ingrediente se amestecă obținându-se astfel o cocă (baza pentru pască)
Ingrediente pentru umplutură:
– 750g smântână Tudia 30% grăsime
– 2 linguri de făină
– 150 g zahăr
– 3 ouă
– arome (de exemplu: 2,3 pliculețe de zahăr vanilat)
– stafide (înmuiate în apă călduță și esență de rom)
Mod de preparare:
Se separă ouăle și gălbenușurile și se freacă cu zahărul adăugând făina, smântâna și aromele apoi se adaugă albușurile bătute spumă și stafidele.
Se căptușește tava cu coca obținută peste care se toarnă umplutura. Se coace la foc mediu (180 oC) timp de 1h50 minute în funcție de cuptorul folosit.
Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și pasca cu brânză și stafide.
Vă urăm poftă bună!