https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/eu-quality-food-and-drink/allgauer-bergkase-pdo_en

Cele mai renumite brânzeturi din Germania – Partea I

Germania este cunoscută în întreaga lume datorită celor trei mari orașe: Berlin, München și Hamburg precum și datorită catedralelor, castelelor, muzeelor și peisaje absolut spectaculoase. În acest articol vom descoperi împreună care sunt cele mai renumite brânzeturi de origine germană.

1. Holsteiner Tilsiter este un sortiment de brânză semitare  de origine germană. Acest sortiment se remarcă atât prin textura elastică și fină, cât și prin gustul blând și aromat ce devine mai intens și mai picant în timpul procesului de maturare.

https://alchetron.com/Tilsit-cheese#tilsit-cheese-e611a2c5-65f4-4e10-870c-fba19da9a10-resize-750.jpeg

2. Allgäuer Bergkäse face parte din categoria brânzeturilor tari realizate din lapte de vacă nepasteurizat în regiunea Allgäu din sudul Bavariei. Acest tip de brânză are un gust blând, o aromă irezistibilă de nuci ce se desăvârșesc în timpul procesului de maturare. Allgäuer Bergkäse se numără printre cele mai renumite brânzeturi din Germania.

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/eu-quality-food-and-drink/allgauer-bergkase-pdo_en

3. Hirtenkäse este un sortiment de brânză tare obținut din lapte de vacă. Acest sortiment are un gust intens de lapte cu o ușoară aromă de caramel absolut delicioasă.

https://i0.wp.com/slowfamilyonline.com/wp-content/uploads/2009/06/hirtenkaase.jpg?ssl=1

4. Allgauer Emmentaler este varianta germană a brânzei Emmentaler. Acest sortiment are o textură elastică.

https://www.qualigeo.eu/en/product/allgauer-emmentaler-pdo/

5. Romadur are un gust puternic și picant, dar și o textură moale și cremoasă. Acest sortiment poate fi tăiat felii sau întins pe o felie de pâine prăjită sau savurat alături de un pahar de bere sau vin roșu.

https://ro.pinterest.com/pin/521150988118408556/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *