https://www.webstaurantstore.com/guide/869/types-of-cheese.html

Tipuri de brânzeturi

Gastronomia are un rol esențial în formarea identității oricărei țări de pe glob, iar brânzeturile sunt de nelipsit în orice bucătărie din întreaga lume, de-a lungul timpului acestea au devenit din ce în ce mai căutate și mai apreciate. Astfel, o clasificare a brânzeturilor poate fi utilă pentru a înțelege și mai bine care sunt cele mai importante caracteristici ale sortimentelor de brânză. Le vom clasifica în șase categorii în funcție de cele mai importante caracteristici ale acestora.

Dacă vreți să aflați mai multe despre sortimentele de brânzeturi pe care vi le vom prezenta în continuare, dați click pe fiecare sortiment și veți descoperi din ce țări provin și multe alte curiozități.

1. Brânzeturile proaspete se remarcă prin faptul că sunt foarte albe în comparație cu brânzeturile ce aparțin celorlalte categorii. Acestea se remarcă prin gustul delicat de lapte proaspăt, textura moale și conținutul de umiditate ridicat. Cele mai cunoscute brânzeturi care fac parte din această categorie sunt: Mozzarella, Feta, Ricotta și Mascarpone, dar și brânza de vaci. Despre aceasta din urmă puteți afla mai multe aici: Brânza de vaci: beneficii și rețete pe gustul tuturor – TUDIA Lactate

https://www.webstaurantstore.com/guide/869/types-of-cheese.html

2. Brânzeturile moi se caracterizează atât prin textura moale și cremoasă, cât și prin aromele blânde de nuci sau ciuperci. Aceste sortimente au un conținut de umiditate ridicat și un conținut scăzut de grăsimi. Atunci când sunt savurate la temperatura camerei, gustul brânzeturile moi devine pur și simplu irezistibil! Cele mai bune exemple sunt Brie și Camembert și, bineînțeles, telemeaua.  În gama noastră de produse găsiți două sortimente de telemea: telemea și telemea puțin sărată.

https://unsplash.com/photos/LyK1pvAAFA8

3. Brânzeturile semi-moi variază foarte mult din punct de vedere al aspectului și texturii. Sortimentele ce aparțin acestei categorii au o consistență untoasă, un gust dulce și o ușoară aromă de nuci, iar pe măsură ce se maturează gustul acestora devine mai intens și mai picant. Havarti, Muenster și Provolone fac parte din această categorie de brânzeturi.

https://pearlvalleycheese.com/products/havarti-cheese

4. Brânzeturile semitari variază foarte mult mai ales din punct de vedere al texturii, dar se feliază ușor. Procesul de maturare le oferă acestora o personalitate mult mai bine definită și un gust mai intens decât cel al sortimentelor din categoriile precedente. Cele mai cunoscute sortimente ce aparțin acestei categorii sunt: Cheddar, Emmentaler, Gouda și nu în ultimul rând, cașcavalul.

https://www.webstaurantstore.com/guide/869/types-of-cheese.html

5. Brânzeturile tari trec printr-un proces de maturare îndelungat, astfel încât gustul devine mai intens și mai aromat, iar textura acestora mai sfărâmicioasă. Multe dintre aceste sortimente de brânzeturi pot fi rase peste salate, paste și supe sau savurate ca atare. Cele mai bune exemple sunt: Asiago, Manchego, Pecorino și, bineînțeles, parmezanul.

https://www.webstaurantstore.com/guide/869/types-of-cheese.html

6. Brânzeturile cu mucegai au un gust și un aspect aparte datorită vinișoarelor de mucegai albastru ce pot fi remarcate foarte ușor. Sortimentele ce aparțin acestei categorii sunt foarte complexe. De ce?  Datorită consistenței cremoase asemănătoare cu cea a brânzeturilor moi și gustului intens specific brânzeturilor tari.

https://www.webstaurantstore.com/guide/869/types-of-cheese.html

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe  https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *