Cum se face brânza?
Fiecare tip de brânză este fabricat prin tehnologia proprie. Principiul general de fabricare a brânzei este, de obicei, același: laptele este pregătit, se utilizează cheag, se colectează brânza, se filtrează, se amestecă, se încălzește; apoi are loc sărarea și maturarea brânzei. Formele sau bacteriile se adaugă la unele brânzeturi.
Cele mai importante beneficii ale brânzei de vaci
Cu toții iubim preparatele pe bază de brânză de vaci, fie că este vorba de plăcintă cu brânză sau clătite cu brânză. Brânza de vaci este un ingredient delicios, versatil și foarte sănătos. Iată cele mai importante beneficii pe care le oferă:
1. Conține vitamina B12
Produsele din carne sunt o sursă bogată în vitamina B12, însă și unele produse lactate sunt o sursă excelentă de vitamina B, iar brânza de vaci poate asigura aproape un sfert din doza zilnică recomandată de substanțe nutritive. Vitamina B12 asigură buna funcționare și dezvoltare a creierului, a nervilor și a celulelor din sânge. Fosforul ajută la absorbția acestei vitamine în organism.
2. Menține sistemul osos puternic și sănătos
Brânza de vaci este un aliment bogat în fosfor, iar împreună cu calciul contribuie la menținerea unui sistem osos puternic și sănătos prevenind apariția osteoporozei. Organismul asimilează mult mai bine și mai repede calciul din surse naturale decât din suplimentele alimentare.
3. Contribuie la detoxifierea organismului oferindu-i energia de care are nevoie
Un beneficiu important al consumului de brânză constă în faptul că acesta conține fosfor. Fosforul contribuie atât la scăderea acidității din organism, cât și la detoxifirea acestuia. Acesta are un rol esențial în regenerarea celulelor și a țesuturilor și oferă organismului energia de care are nevoie pentru a vă bucura din plin de fiecare zi.
4. Poate ajuta la menținerea greutății optime
Un alt beneficiu foarte important al consumului zilnic de brânză de vaci constă în faptul că aceasta reprezintă și o sursă bogată în proteine, iar proteinele ajută la menținerea unei greutăți optime. Consumul de brânză de vaci oferă și o senzație de sațietate, reducând astfel pofta de mâcare. Brânza de vaci ajută totodată la formarea masei musculare și la arderea eficientă a caloriilor.
În oferta noastră găsiți brânză de vaci dietetică și proaspătă pentru a vă putea bucura din plin de toate aceste beneficii. Dacă vreți să aflați mai multe informații despre brânza de vaci dietetică Tudia vă invităm să accesați link-ul de mai jos: https://tudialactate.ro/product/branza-de-vaci-dietetica/

Idei de rețete:
Clătitele cu brânză de vaci cu stafide sunt pufoase și aromate, numai bune de savurat dimineața la micul dejun cu dulceață, smântână sau fructe alături. Pentru a citi rețeta în întregime click aici: https://www.retetepractice.ro/retete/clatite-cu-branza-de-vaci-si-stafide
Cui i-e poftă de plăcinte poale-n brâu ca la mama acasă? Această rețetă de plăcinte poale-n brâu îi va aduce pe toți cei dragi la masă, iar plăcintele vor dispărea de pe farfurie cât ați clipi! Pentru a citi întreaga rețetă click aici: https://jamilacuisine.ro/poale-n-brau-pas-cu-pas-reteta-video/
Această rețetă de plăcinte pe tigaie vă va scoate din încurcătură atunci când nu aveți suficient timp la dispoziție. Acest tip de plăcinte se prepară fără drojdie și sunt întotdeauna moi și pufoase. Un deliciu! Rețeta chiar aici: https://retete-usoare.info/placinte-cu-branza-dulce-de-vaci-preparate-pe-tigaie-va-vor-cuceri-de-la-prima-imbucatura/