https://www.mercurynews.com/2021/02/02/taste-off-the-best-feta-cheese-and-the-worst/

Cele mai renumite tipuri de brânză din Grecia – partea a II-a

În acest articol vom continua prezentarea celor mai cunoscute brânzeturi de origine grecească și principalele caracteristici ale acestora. Dacă vreți să citiți și prima parte a acestei prezentări, o puteți face aici: https://tudialactate.ro/2022/01/24/cele-mai-renumite-tipuri-de-branza-din-grecia-partea-i/ 

1. Kefalograviera

Kefalograviera este un sortiment de brânză tare obținut din lapte de oaie și de capră. Acest sortiment poate cuceri pe oricine datorită texturii ferme și fine la atingere, dar și gustului ușor sărat,  picant, cu o aromă discretă de nuci.

https://caputos.com/product/dodoni-kefalograviera-12-lb-8-oz/

2. Kefalotyri

Kefalotyri este un tip de brânză tradițional grecesc obținut din lapte de capră sau de oaie. Acesta are o textură fermă și sfărâmicioasă, și un gust intens, sărat și picant.

https://www.finecooking.com/article/beyond-feta-getting-to-know-greek-cheeses

3. Mizithra

Mizithra este un sortiment de brânză moale ce ocupă un loc important pe orice listă de brânzeturi tradiționale grecești. Acest sortiment are o textură netedă și pufoasă, dar și un gust absolut delicios de lapte proaspăt.

https://www.cheese.com/myzithra/

4. Kasseri

Kasseri este un tip de brânză semitare, cu un gust unic, inconfundabil și o textură plăcută, ca de unt. Are un gust blând și o textură elastică și densă. Acest sortiment este realizat în Tesalia, Grecia.

https://igourmet.com/products/kasseri-cheese

5. Feta

Feta este una dintre cele mai cunoscute și gustoase brânzeturi grecești datorită texturii cremoase și sfărâmicioase, dar și gustului sărat și picant totodată. Acest sortiment se obține în mod tradițional din lapte de oaie, uneori amestecat cu lapte de capră.

https://www.mercurynews.com/2021/02/02/taste-off-the-best-feta-cheese-and-the-worst/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *