https://www.greece-is.com/kopanisti-greeces-rock-star-cheese/

Cele mai renumite tipuri de brânză din Grecia – Partea I

 https://lovingitvegan.com/vegan-feta/

Grecia este cunoscută datorită insulelor, plajelor și templelor antice unice, dar și datorită istoriei și tradițiilor impresionante care îi conferă o personalitate aparte. Grecia este considerată încă din cele mai vechi timpuri leagănul democrației fiind și locul în care au trăit mulți dintre cei mai celebri artiști, matematicieni și filosofi.

Tot aici veți găsi și o mare varietate de brânzeturi care mai de care mai gustoase, iar în acest articol vă vom prezenta pe scurt care sunt cele mai cunoscute cinci sortimente de brânzeturi cu care se mândresc grecii.

1. Metsovone

Realizată în Metsovo, un sat pitoresc de munte din nordul Greciei, metsovone este un sortiment de brânză afumată semitare, puțin cunoscută în afara Greciei. Fabricată din lapte de vacă sau dintr-un amestec de lapte de vacă și de oaie sau de capră, metsovone este produsă folosind tehnica pasta filata, tehnică utilizată și în realizarea altor brânzeturi renumite cum ar fi Provolone.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BD%CE%B5_6304.jpg

2. Graviera Naxou 

Acest tip de brânză tare, aromată și cu un conțiunut mare de grăsimi este unul dintre cele mai populare sortimente din Grecia. Fiecare regiune își produce propriile variante folosind un amestec de lapte de vacă, capră sau oaie. Astfel, Graviera are texturi și arome variate – de la dulce, la sărat și picant. Acest sortiment se maturează între 5 și 12 luni înainte de a fi comercializat.

https://www.cheeseprofessor.com/blog/7-greek-cheeses

3. Graviera Kritis

Acest sortiment de brânză tare are o textură fermă, iar gustul este dulce, cu o ușoară aromă de nuci. Perioada de maturare a acestuia este de 3 până la 5 luni.  Graviera Kritis se numără printre cele mai renumite brânzeturi și poate fi găsită și în afara granițelor Greciei.

https://www.greekboston.com/cheese/graviera-kritis-cheese/

4. Kopanisti

Acest tip de brânză este moale și condimentat foarte apreciat datorită texturii cremoase și gustului aparte. Acesta se realizează în special în Insulele Ciclade, fie din lapte de vacă, fie dintr-un amestec de lapte de vacă, de oaie sau de capră.

https://www.greece-is.com/kopanisti-greeces-rock-star-cheese/

5. Manouri

Acest sortiment are o textură foarte cremoasă și fină, dar și un gust lăptos și o ușoară aromă de citrice. Manouri este disponibil în diverse forme și dimensiuni fiind adesea servit cu legume, cum ar fi roșiile sau poate oferi un gust savuros produselor de patiserie. Este cunoscut și sub numele de Manoypi.

https://www.greekboston.com/cheese/manouri-cheese/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *