https://ro.pinterest.com/pin/5840674499330582/

Cele mai renumite tipuri de brânză din Anglia – partea I

Anglia este una dintre țările care se pot mândri și cu sortimente de brânzeturi foarte diverse, fie că vorbim de textura sau de gustul acestora, fiecare sortiment merită savurat.  Haideți să le descoperim împreună pe cele mai renumite.

1. Sage derby este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate sortimente din Anglia. Acest sortiment de brânză semitare poate fi recunoscut cu ușurință datorită culorii verzi și texturii ferme. Sage derby este un tip de brânză artizanal realizat din lapte pasteurizat de vacă.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sage_Derby#/media/File:Sage_derby_cheese.jpg

2. Derby este un tip de brânză tradițional realizat în Derbyshire, Anglia, încă din secolul al XVI-lea. Acest tip de brânză este unul tradițional și în același timp foarte renumit în Anglia, având mai multe varietăți precum Sage Derby. Derby se caracterizează prin textura fermă și gustul cremos.

https://igourmet.com/products/thistle-hill-sage-derby-cheese

3. Red Leicester este un sortiment de culoare roșie-ruginie, cu o textură sfărâmicioasă și mătăsoasă, foarte diferită de cea a brânzei cheddar. Gustul acestuia este savuros, dar în același timp delicat și bogat, cu o aromă fină de nuci. Acest sortiment de brânză tare se realizează din lapte de vacă nepasteurizat.

https://ro.pinterest.com/pin-builder/?is_video=false&url=https%3A%2F%2Fbe-lavie.com%2F5-recipes-for-red-leicester-cheese-lovers%2F&media=https%3A%2F%2Fbe-lavie.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2FIMG_8514-800x1067.jpeg&description=5+Recipes+for+Red+Leicester+Cheese+Lovers&method=bookmarklet

4. Devon blue este un tip de brânză semitare obținut din lapte de vacă nepasteurizat. Acest tip de brânză face parte din categoria brânzeturilor cu mucegai albastru. Devon blue are o textură sfărâmicioasă, densă și fermă, dar și un gust fin, untos și picant totodată.

https://www.thecourtyarddairy.co.uk/shop/buy-cheese/blue-cheese/buy-devon-blue-cheese/

5. Oxford Blue este un sortiment de brânză ce face parte tot din categoria brânzeturilor cu mucegai albastru. Acest sortiment de brânză semi-moale  realizat din lapte de vacă nepasteurizat are o consistență cremoasă și un gust puternic, condimentat și sărat.

https://www.harveyandbrockless.co.uk/product/oxford-blue-mini---300g/eb413

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *