https://ro.pinterest.com/pin/330451691421691556/

Cele mai apreciate brânzeturi din Belgia – Partea a II-a

În articolul de săptămâna aceasta vom continua prezentarea celor mai renumite brânzeturi de origine belgiană și ale principalelor caracteristici ale acestora.

1. Postel este o brânză tare făcută din lapte de vacă pasteurizat. Acest se maturează între 12 și 24 de luni și dezvoltă un gust foarte aromat ce devine mai intens în timpul maturării.

https://cdn.tasteatlas.com/images/ingredients/47d854bea50b40ffb1a8ad87efb7a364.jpg?width=320&height=205

2. Vieux Chimay este un tip de brânză belgiană fabricat din lapte de vacă. Acesta este modelat sub forma unei bile aplatizate apoi este lăsat la maturat pentru o perioadă de 6 luni, timp în care se formează o coajă subțire de culoare maro-aurie, iar textura devine semi-moale și elastică, iar gustul devine mai untos și ușor amărui.

https://igourmet.com/products/chimay-vieux-cheese-cut-wrapped-by-igourmet

3. Fromage de Herve este o brânză moale, realizată din lapte de vacă crud sau pasteurizat. În funcție de durata de maturare, Herve are în două variante. Le Herve Doux este o brânză mai moale și mai dulce, maturată nu mai mult de 4 săptămâni, în timp ce Le Herve Piquant, mai rafinat, este maturat timp de cel puțin 2 luni pentru a-și dezvolta gustul puternic, sărat și mai înțepător.

https://pivotweb.tourismewallonie.be/PivotWeb-3.1/img/ANX-0E-011M-0001;w=970

4. Passendale este un tip de brânză belgiană semi-moale făcută din lapte de vacă. Se caracterizează printr-o textură moale și cremoasă și un gust dulce și blând.

https://www.mediastorehouse.com/uig/food-drink/cheese/slice-belgian-passendale-cows-milk-cheese-9527381.html

5. Fromage de Bruxelles este o brânză belgiană fabricată din lapte de vacă pasteurizat. Acest sortiment trebuie să fie uscat și spălat periodic timp de cel puțin trei luni, iar după această perioadă este gata de consum. Fromage de Bruxelles se caracterizează prin gustul puternic și sărat, culoarea galben pal și textura moale și fină fiind astfel ideal pentru tartine și gustări.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *