https://www.vaneccelpoel.be/uploads/keiems-bloempje-een-bloem-van-een-kaasje/_storyDetailMain/Keiems-bloempje.jpg

Cele mai apreciate brânzeturi din Belgia – Partea I

Belgia este foarte cunoscută și respectată datorită producției de ciocolată, bere și brânzeturi. Se spune că, în ciuda dimensiunilor sale reduse, în Belgia găsims la fel de multe sortimente de brânză ca și Franța. Multe dintre acestea sunt produse în cantități foarte mici și nu sunt exportate în afara țării.

1. Remedou este un sortiment de brânză realizat în Liège, Belgia. Acesta face parte din categoria brânzeturilor tari obținute din lapte de vacă și poate fi recunoscut cu ușurință datorită gustului intens și aspectului specific.

https://cdn.tasteatlas.com/images/ingredients/19e24b9d1f654119a53f44979a9c6216.jpg?w=600&h=450

2. Bouquet des Moines este un tip de brânză semi-moale cu o textură cremoasă absolut delicioasă.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VAL_DIEU_Bouquet_des_Moines.jpg

3. Keiems Bloempje este făcut din lapte crude vacă fiind lăsată la maturat între 4 și 8 săptămâni. Acest sortiment are o textură densă, moale și cremoasă, dar și un gust lăptos cu o ușoară aromă de ciuperci.

https://www.vaneccelpoel.be/uploads/keiems-bloempje-een-bloem-van-een-kaasje/_storyDetailMain/Keiems-bloempje.jpg

4. Rubens este un sortiment de origine belgiană din categoria brânzeturilor semi-moi realizat din lapte de vacă. Acest sortiment se maturează de obicei între 8-12 săptămâni. Rubens se caracterizează prin textura fermă, cu mici găuri și un gust bogat și delicat în același timp.

https://cheesehouse.com/wp-content/uploads/2017/06/rubens.jpg

5. Maredsous este o brânză moale fabricată din lapte de vacă. Acest sortiment este presat, model și apoi spălat în saramură pentru a avea o coajă fermă, de culoare portocalie, dar și gustul înțepător caracteristic.

https://tourisme-maredsous.be/wp-content/uploads/2021/11/mds-abbaye-fromage-2_1-1-450x253-1.jpg

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *