https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2017/10/Placinta-cu-lapte-batut.jpg

Tartă cu lapte bătut Tudia și scorțișoară

Haideți să descoperim împreună o rețetă simplă și delicioasă de tartă cu lapte bătut și scorțișoară. Un deliciu cremos  numai bun pentru după-amiezi tihnite petrecute împreună cu cei dragi.

Ingrediente pentru blat:

  • 75 g unt Tudia
  • 50 g zahăr
  • 1 ou mic
  • esență de vanilie 
  • 130 g făină
  •  un praf sare

Ingrediente pentru crema de lapte bătut:

  •  250 g zahăr 
  • 100 g unt Tudia
  • 3 linguri făină
  • 3 ouă mari 
  • esență de vanilie 
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • coaja și zeama unei lămâi
  • 240 ml lapte bătut Tudia
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pasul 1: Amestecăm untul moale cu zahărul, oul, făina, vanilia și sarea, și le mixăm până obținem un aluat ferm, nelipicios.

Pasul 2: Dăm aluatului o formă de bilă și îl lăsăm la congelator timp de 15 minute, înfășurat în folie alimentară.

Pasul 3: Scoatem aluatul răcit și îl întindem în strat subțire, în foaie suficient de mare care să depășească mărimea tăvii de tartă.

Pasul 4: Întindem aluatul în tava de tartă, îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc pentru a preveni creșterea lui.

Pasul 5: Dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi lăsăm crusta să se răcească. Între timp pregătim crema.

Pasul 6: Frecăm untul cu zahărul, apoi adăugăm făina, ouăle, esența de vanilie și restul ingredientelor.

Pasul 7: După ce am obținut o compoziție omogenă, o turnăm în crusta de tartă și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până când tarta cu lapte bătut și scorțișoară este complet solidificată și ușor rumenită deasupra.

Pasul 8: Servim tarta cu scorțișoară măcinată presărată deasupra.

Sperăm că v-am făcut curioși să încercați și voi acest desert aromat care vă va surprinde cu siguranță și va transforma orice moment într-unul de neuitat!

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și vinete cu telemea Tudia.


        Poftă bună tuturor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *