Haideți să descoperim împreună o rețetă simplă și delicioasă de tartă cu lapte bătut și scorțișoară. Un deliciu cremos numai bun pentru după-amiezi tihnite petrecute împreună cu cei dragi.
Ingrediente pentru blat:
- 75 g unt Tudia
- 50 g zahăr
- 1 ou mic
- esență de vanilie
- 130 g făină
- un praf sare
Ingrediente pentru crema de lapte bătut:
- 250 g zahăr
- 100 g unt Tudia
- 3 linguri făină
- 3 ouă mari
- esență de vanilie
- 1/4 linguriță nucșoară
- coaja și zeama unei lămâi
- 240 ml lapte bătut Tudia
- un praf de sare
Mod de preparare:
Pasul 1: Amestecăm untul moale cu zahărul, oul, făina, vanilia și sarea, și le mixăm până obținem un aluat ferm, nelipicios.
Pasul 2: Dăm aluatului o formă de bilă și îl lăsăm la congelator timp de 15 minute, înfășurat în folie alimentară.
Pasul 3: Scoatem aluatul răcit și îl întindem în strat subțire, în foaie suficient de mare care să depășească mărimea tăvii de tartă.
Pasul 4: Întindem aluatul în tava de tartă, îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc pentru a preveni creșterea lui.
Pasul 5: Dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi lăsăm crusta să se răcească. Între timp pregătim crema.
Pasul 6: Frecăm untul cu zahărul, apoi adăugăm făina, ouăle, esența de vanilie și restul ingredientelor.
Pasul 7: După ce am obținut o compoziție omogenă, o turnăm în crusta de tartă și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până când tarta cu lapte bătut și scorțișoară este complet solidificată și ușor rumenită deasupra.
Pasul 8: Servim tarta cu scorțișoară măcinată presărată deasupra.
Sperăm că v-am făcut curioși să încercați și voi acest desert aromat care vă va surprinde cu siguranță și va transforma orice moment într-unul de neuitat!
Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și vinete cu telemea Tudia.
Poftă bună tuturor!