Brioșele se numără printre cele mai versatile deserturi, au o textură fină și fragedă, nu sunt înecăcioase. Astăzi vă prezentăm rețeta de bază la care mai puteți adăuga fructe sau alte ingrediente preferate. Acest desert este alegerea cea mai bună pentru gustarea copiilor, îl puteți lua la serviciu sau le puteți savura alături de o cafea sau un ceai aromat.
Ingrediente pentru 30 bucăți:
- 200 g unt Tudia
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 400 g făină
- un plic zahar vanilinat
- un plic praf de copt
- 250 ml lapte
- 100 g ciocolată + 20 g forme de ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
Pasul 1: Mixați untul cu zahărul timp de 5 minute.
Pasul 2: Adăugați ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Nu adăugați următorul până ce nu l-ați încorporat pe precedentul. La final veți avea o compoziție netedă, cremoasă și pufoasă.
Pasul 3: Adăugați făina amestecată cu praful de copt și zaharul vanilat.
Pasul 4: Amestecați bine cu o lingură.
Pasul 5: Adăugați și laptele, amestecați puțin, apoi mixați până când compoziția este omogenă – aproximativ un minut.
Pasul 6: Încorporați ciocolata tocată și ciocolata pentru ornat. Pe cea din urmă nu este obligatoriu s-o adăugați.
Pasul 7: Preîncălziți cuptorul la 170 grade.
Pasul 8: Pregătiți tava de brioșe. Puneți hârtie pentru brioșe și adăugați din compoziție cu lingura în forme lăsând, loc cam de un deget.
Pasul 9: Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, pe treapta din mijloc și coaceți brioșele la 170 grade până când sunt frumos rumenite.
Pasul 10 (opțional): Puteți adăuga zahăr pudră pentru a le decora.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți afla mai multe informații despre unt aici și vă sugerăm să încercați această rețetă de cartofi la cuptor cu ou și smântână.