Astăzi vă propunem o rețetă de prăjitură cu umplutură cu suc de portocale. Acest desert este numai bun de savurat în serile reci de iarnă datorită untului Tudia ce va aduce un plus de savoare cremei aromate și blatului pufos.
Ingrediente:
pentru blat:
- zahăr – 150 g;
- zahăr vanilat – 8 g;
- ulei sau unt Tudia topit – 80 ml;
- suc de portocale – 90 ml;
- făină – 200 g;
- Praf de copt – 15 g;
- Ouă – 3 bucăți
pentru cremă:
- zahăr – 2 linguri;
- amidon de porumb – 2 linguri;
- suc de portocale – 250 ml
Mod de preparare:
Pasul 1: Batem ouăle împreună cu un praf de sare și zahăr. Adăugăm untul, sucul de portocale și zahărul vanilat în amestec, amestecăm cu un tel.
Pasul 2: Amestecăm făina și praful de copt separat și le cernem în amestec. Amestecăm ingredientele până se combină complet.
Pasul 3: Turnăm aluatul într-o tavă de copt și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Pasul 4: După ce s-a copt, lăsăm să se răcească și tăiem în jumătate.
Pasul 5: Turnăm crema pe blatul de jos și o întindem uniform apoi o acoperim cu a doua parte de blat.
Pasul 6 (opțional): Presărăm zahăr pudră deasupra.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut această rețetă, încercați și această rețetă de prăjitură cu piersici și unt Tudia. Aflați mai multe despre untul Tudia aici și aici.