Se spune că atunci când fulgii de cocos, ciocolata și untul Tudia se întâlnesc, lumea devine mai frumoasă și mai dulce. Această rețetă este perfectă pentru a fi pregătită la ocazii speciale sau pentru a-i răsfăța pe cei dragi într-o zi obișnuită.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 1 praf de sare
- 30 ml ulei
- 50 ml lapte
- 80 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 80 g zahăr
- 200 ml lapte
- 100 g lapte condensat
- 100 g unt Tudia
- 200-250 g fulgi de cocos
- Lapte sau frișcă lichidă (pentru însiropat)
Ingrediente pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
Blat: Într-un castron, spargem ouăle și adăugăm zahărul și sarea. Mixăm până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Încorporăm treptat uleiul, laptele, făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă de 20 cm și lăsăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute. După coacere, răsturnăm blatul și îl lăsăm la răcit. Tăiem blatul în 3 părți egale.
Umplutură: Într-o cratiță, punem zahărul și laptele, adăugăm laptele condensat, bucățelele de unt și punem pe foc. Amestecăm până se omogenizează, apoi când dă în clocot, adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm să dea din nou în clocot și fierbe timp de 3 minute. Însiropăm blaturile cu lapte sau frișcă și le umplem cu crema de cocos. Lăsăm tortul la frigider timp de 2-3 ore.
Glazură: Topim ciocolata și o amestecăm cu uleiul. Turnăm glazura peste tort.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți afla mai multe informații despre unt aici și aici. Vă sugerăm să încercați și această rețetă de tartă cu lapte bătut Tudia și scorțișoară.