https://wallpapercave.com/w/wp2309330

Cele mai renumite brânzeturi din Franța – partea I

După cum probabil v-ați dat deja seama încă din titlu, în acest articol ne propunem să realizăm o serie de articole în care să facem o scurtă prezentare a celor mai renumite tipuri de brânză din Franța.

Franța este cunoscută datorită celor peste 1000 de tipuri diferite de brânzeturi, fiecare regiune realizând propriile sortimente. Haideți să le descoperim pe cele mai renumite:

1. Beaumont este o brânză ce provine din regiunea Ron-Alpi și este făcută din lapte de vacă nepasteurizat. Aceasta are culoarea galben deschis, o textură fină și cremoasă ,dar și o ușoară aromă de nuci.

https://www.fribourgregion.ch/en/P11258/beaumont

2. Le Brebiou provine din regiunea Pyrénées-Atlantiques. Acest tip de brânză este realizat din lapte de oaie pasteurizat. Le Brebiou se remarcă prin textura netedă, fermă și cremoasă, dar și prin gustul blând, dulce și lăptos.

https://culturecheesemag.com/cheese-library/Le-Brebiou

3. Pérail de Brebis este o brânză care se produce în departamentul francez Aveyron. Aceasta este fabricată din lapte de oaie pasteurizat și se remarcă prin crusta moale, textura netedă, densă și cremoasă și totodată prin aroma bogată și intensă.

https://www.cheese.com/perail-de-brebis/#

4. Ami du Chambertin provine din Gevrey-Chambertin, departamentul Côte-d’Or și este realizat din lapte de vacă pasteurizat sau nepasteurizat. Acest tip de brânză este unul artizanal. Aroma este untoasă, iar textura este netedă. Un vin local îi poate pune foarte bine în valoare toate calitățile.

https://www.caldercheesehouse.co.uk/product-page/ami-du-chambertin

5. Abbaye de Tamié provine din departamentul francez Savoia. Acesta este un tip de brânză făcut din lapte de vacă nepasteurizat încă din secolul al XII-lea și se remarcă prin textura netedă și cremoasă, dar și prin aroma ușor înțepătoare și totodată parfumată.

https://gismondionwine.com/blog/abbaye-de-tami/

6. Fleur du maquis (cunoscută și sub numele de Brin d’amour) este un tip de brânză provenit din Corsica. Numele se referă totodată și la floarea de maquis, deoarece tufișurile de maquis fac parte din vegetația specifică acestei insule. Acest tip de brânză este fabricat din lapte de oaie, iar crusta este acoperită cu ierburi aromatice precum ienupăr, fenicul sau rozmarin, dar și ardei iute. Fleur du maquis are o textură cremoasă, iar dacă este lăsată să se matureze complet, aromele sale complexe devin mai intense.

https://junglejims.com/fleur-du-marquis-from-corsica/

7. Fromager d’Affinois este un sortiment de brânză realizat din lapte de vacă în cantonul francez Pélussin. Acesta seamănă destul de mult cu brânza Brie în ceea ce privește aroma și aspectul, însă este mult mai cremos și mai fin decât aceasta din urmă.

https://fairfieldcheese.com/products/fromager-daffinois-excellence

8. Ardi Gasna este o brânză tare, artizanală, făcută din lapte de oaie nepasteurizat. Acest tip de brânză are o textură fermă și o ușoară aromă de nuci și este realizată în regiunea Midi-Pirinei.

https://www.formaggiokitchen.com/ekiola-ardi-gasna-fermier

9. Boulette d’Avesnes este o brânză făcută din lapte de vacă. Acest tip de brânză se realizează în orașul Avesnes-sur-Helpe și se caracterizează  mai ales prin forma sa conică și prin faptul că este aromată întotdeauna cu piper, pătrunjel, tarhon și cuișoare. Boia este cea care îi conferă acea nuanță roșiatică crustei. Boulette d’Avesnes are o aromă puternică, piperată și înțepătoare, o textură cremoasă și netedă. Procesul de maturare al acesteia durează 2-3 luni.

https://www.tasteatlas.com/boulette-davesnes

10. Brie noir este un sortiment realizat în departamentul Seine-et-Marne și se distinge atât prin culoarea sa închisă, cât și prin textura sfărâmicioasă. Acest sortiment este făcut din lapte de vacă nepasteurizat.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brie_noir.JPG

 Partea a doua a acestui articol va apărea în curând, așa că fiți cu ochii pe noi! Dacă între timp vi s-a făcut foame, vă invităm cu drag să descoperiți întreaga noastră gamă de lactate atât în magazinele noastre partenere, cât  și online pe: http://tudialactate.ro/produse/ .

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *