Cum iarna își face simțită prezența din ce în ce mai mult, cu temperaturi tot mai scăzute, e momentul perfect pentru a savura o porție de turtă dulce și aromată cu unt Tudia în timpul serialului preferat, nu-i așa?

Iată rețeta noastră preferată:
Ingrediente:
- 500 g făină
- 4 ouă
- 9 linguri miere
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. se dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. între timp, se amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția celor 4 ouă). se combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. se bat cele 4 ouă și se adaugă peste compoziția obținută.
Se frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până se obține o pastă omogenă. dacă încă se lipește de mâini, înseamnă că mai trebuie adăugată făină. se adaugă făină puțin câte puțin până când se obține consistența dorită – aluatul obținut trebuie să fie elastic și nelipicios. Se acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și se lasă să crească cel puțin 30 de minute.
Se preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. se formează biluțe de turtă dulce din aluat și se pun pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Se dau la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari sunt biluțele) și se verifică din când în când să nu se ardă.

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și buletele cu cașcaval Tudia.
Poftă bună!