https://www.pinterest.ca/pin/464926361503671085/

Turtă dulce cu unt Tudia

Cum iarna își face simțită prezența din ce în ce mai mult, cu temperaturi tot mai scăzute, e momentul perfect pentru a savura o porție de turtă dulce și aromată cu unt Tudia în timpul serialului preferat, nu-i așa?

https://www.pinterest.ca/pin/464926361503671085/

Iată rețeta noastră preferată:

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 9 linguri miere
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 Mod de preparare:

Se amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. se dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. între timp, se amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția celor 4 ouă). se combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. se bat cele 4 ouă și se adaugă peste compoziția obținută.

Se frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până se obține o pastă omogenă. dacă încă se lipește de mâini, înseamnă că mai trebuie adăugată făină. se adaugă făină puțin câte puțin până când se obține consistența dorită – aluatul obținut trebuie să fie elastic și nelipicios. Se acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și se lasă să crească cel puțin 30 de minute. 

Se preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. se formează biluțe de turtă dulce din aluat și se pun pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.

Se dau la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari sunt biluțele) și se verifică din când în când să nu se ardă.

https://www.pexels.com/photo/person-decorating-a-gingerbread-man-cookies-6061747/

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și buletele cu cașcaval Tudia.

Poftă bună!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *