https://nl.pinterest.com/pin/158329743135361803/

Cele mai apreciate brânzeturi din Olanda – Partea a II-a

Olanda nu este cunoscută doar ca un ținut al morilor de vânt și al lalelelor, ci și pentru gama variată de sortimente de brânzeturi, fiecare având o textură și un gust aparte. În acest articol vom continua prezentarea celor mai renumite brânzeturi de origine olandeză și principalele caracteristici ale acestora.

1. Beemster Classic are o textură fină, cremoasă și un gust picant. Gustul sărat apare treptat datorită sării adăugate în timpul procesului de maturare al acestui sortiment.

https://ro.pinterest.com/pin/366410119689197770/

2. Maasdam este un sortiment de brânză tradițional olandez având o textură cremoasă și un gust dulce, untos, cu o aromă irezistibilă de nuci. Poate fi servit ca atare sau adăugat în supe pentru un gust desăvârșit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Maasdam_cheese#/media/File:Maasdam-cheese.jpg

3. Leerdammer este un sortiment de brânză semitare obținut din lapte de vacă pasteurizat care poate cuceri pe oricine datorită texturii cremoase, netede și elastice, dar și gustului delicat și cu o ușoară aromă de nuci.

https://ro.pinterest.com/pin/366410119689197770/

4. Old Amsterdam este realizat după o rețetă secretă de familie, ce îi conferă un gust unic, surprinzător și plăcut. Acest sortiment are un gust răcoritor și dulce, dar și o aromă delicioasă de caramel, precum și o textură netedă și cremoasă.

https://nl.pinterest.com/pin/158329743135361803/

5. Gouda are o textură moale și un gust dulce, însă pe măsură ce se maturează textura devine mai tare și mai închisă la culoare, iar gustul devine mai intens și mai aromat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *