https://ro.pinterest.com/pin/56928382780302519/

Cele mai apreciate brânzeturi din Olanda – Partea I

Olanda este fără doar și poate una dintre cele mai vizitate țări din Europa fiind renumită în întreaga lume ca un paradis al morilor de vânt și al lalelelor, însă olanda mai este renumită și pentru varietatea de sortimente de brânzeturi realizate cu mult drag și pricepere.

1. Hollandse geitenkaas este un sortiment de brânză albă semitare, preparată exclusiv din smântână pasteurizată sau din lapte integral, semidegresat sau degresat de la capre albe olandeze. Textura sa este moale, iar gustul este blând și proaspăt.

https://www.mundoquesos.com/hollandse-geitenkaas/

2. Prima Donna reprezintă o combinație unică între gustul deosebit al parmezanului și sortimentele de brânza olandeză tradițională fiind maturat foarte mult timp. Prima Donna are o consistență ușor sfărâmicioasă și un gust puternic și dulce în același timp o aromă irezistibilă de nuci.

https://heavenlycheeses.files.wordpress.com/2013/11/primadonna.jpg

3. Noord-Hollandse Gouda are o textură moale și un gust plăcut și aromat , variind de la dulce la picant, în funcție de gradul de maturare.

https://agriculture.ec.europa.eu/farming/geographical-indications-and-quality-schemes/geographical-indications-food-and-drink/gouda-holland-pgi-noord-hollandse-gouda-pdo_en

4. Edam este un tip de brânză semitare din orașul cu același nume. Spre deosebire de Gouda, Edam este obținut cu lapte parțial degresat având o textură netedă, fermă și o ușoară aromă de nuci.

https://ro.pinterest.com/pin/551198441879136343/

5. Boerenkaas este un sortiment de culoare cafenie, cu o textură cremoasă și un gust absolut delicios. Acest sortiment are un gust bogat, aromat, fructat ce se intensifică în timpul procesului de maturare.

https://lekkertafelen.nl/kookschool/hollandse-boerenkaas/

Dacă v-a plăcut acest articol, vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru, unde veți găsi un nou articol despre produse lactate. Până atunci, urmăriți-ne pe Facebook și Instagram pentru a afla mai multe informații interesante și utile, iar dacă vă este poftă de ceva gustos și sănătos, haideți să descoperiți întreaga gama de produse lactate Tudia online pe https://tudialactate.ro/produse/ sau în magazinele partenerilor nostri!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *