https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-kefir

Biscuiți delicioși cu kefir Tudia

Ce poate fi mai bun decât să îți începi ziua cu un mic dejun hrănitor și gustos? Biscuiții aromați cu kefir Tudia sunt numai buni de savurat la micul dejun cu o cană de lapte bătut sau dulce!

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 lingură de zahăr
  • 100 ml kefir Tudia
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare:

1. Se pun oul, zahărul și kefirul într-un bol și se amesteca bine cu o lingură.

2. Se amestecă făina cu praful de copt.

3. Se adaugă treptat făina cernută și se încorporează în aluat.

4. Se presară pe blatul de lucru făina și se scoate aluatul.

5. Se frământă aluatul cu mâinile până devine moale și nelipicios.

6. Se întinde o foaie uniformă de aluat cu ajutorul sucitorului.

7. Se presară pe foaia întinsă o lingură de zahăr și se mai întinde cu sucitorul până devine de grosime medie.

8. Se porționează aluatul cu un cuțit.

9. Biscuiții astfel formați se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

10. Se lasă tava la cuptor pentru 15 minute la 180o.

11. Se scot biscuiții din tavă și se lasă să se răcească.

Acești biscuiți nu sunt doar delicioși, ci și foarte sănătoși datorită conținutului bogat în calciu și probiotice al kefirului Tudia.

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și cartofi la cuptor cu ou și smântână.

Vă dorim poftă bună tuturor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *