Prajitura cu ciocolata si unt Tudia

Prăjitură cu ciocolată și unt Tudia

Pentru iubitorii de ciocolată și nu numai această rețetă clasică de prăjitură cu ciocolată și unt va fi întotdeauna bine-venită. Untul Tudia va pune foarte bine în valoare gustul bogat și catifelat al ciocolatei.

Ingrediente:

  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată topită
  • 200 g unt Tudia topit
  •  150 g făină
  • 50 g cacao
  • 9 ouă separate
  • 1 litru lapte
  • 1 esență de rom
  • un praf de sare

Mod de preparare:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri.

2. Într-un bol adânc se pun zahărul pudră și se adaugă gălbenușurile.

3. Se mixează până gălbenușurile se deschid la culoare și devin cremoase.

4. Se toarnă ciocolata topită pe baie de aburi și se încorporează în compoziție.

5. Se pune untul topit și răcit și se mixează până se încorporează.

6. Se adaugă cacaoa și esența de rom și se mixează bine.

7. Se pun pe rând câte un pic de lapte și câte o lingură de făină mixând pentru a încorpora.

8. Continuați până se încorporează bine și laptele și făina.

9. Se mixează în alt bol albușurile cu praful de sare până se obține o spumă tare.

10. Se încorporează cu o spatulă câte puțin din spuma de albușuri în compoziția de ciocolată.

11. Continuați până adăugați toată spuma.

12. Se pune compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

13. Se lasă tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de o ora.

Sperăm că v-am făcut curioși să încercați și voi acest desert delicios care vă va surprinde cu siguranță și va transforma orice moment într-unul de neuitat!

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și pizza rapidă cu ciuperci, cașcaval și brânză de burduf Tudia

Vă dorim poftă bună tuturor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *