Dacă nu mai știți ce să gătiți bun pentru cei dragi, vă sugerăm rețeta noastră preferată de turte pufoase cu cașcaval pentru care aveți nevoie doar de următoarele ingrediente:
- 150 g cașcaval Tudia
- 500 g făină albă
- 20 g drojdie proaspătă
- 250 ml apă
- sare
Mod de preparare:
1. Se răzuiește cașcavalul prin răzătoarea mare.
2. Se pun făina, o linguriță de sare, drojdia și apa călduță într-un bol încăpător, apoi începeți să frământați.
3. Se frământă aluatul până devine omogen și nelipicios.
4. Se acoperă bolul și se lasă aluatul la crescut timp de jumătate de oră.
5. Se scoate aluatul din bol și se pune pe blatul de lucru pe care se presară, în prealabil făina.
6. Se taie aluatul în 4 părți egale.
7. Cu ajutorul sucitorului, se întinde fiecare bucată de aluat sub forma unui cerc de aproximativ 20 cm.
8. Se pune cașcaval pe fiecare bucată de aluat.
9. Se strânge aluatul sub forma unui coșulet lipind bine capetele, apoi se întinde cu sucitorul pentru a forma turta.
10. Într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei, se așază turta și se lasă să se prăjească, întorcând-o pe ambele părți.
Vă urăm poftă bună și spor la gătit turtele cu cașcaval Tudia! Sunt foarte bune și pot fi servite ca atare sau, de ce nu, împreună cu felul de mâncare favorit.