https://unsplash.com/photos/239U6TJsNbM

Prăjitură cu mere, mandarine și unt Tudia

Mandarinele și merele au oferit întotdeauna o aromă aparte zilelor friguroase de iarnă, iar această rețetă de prăjitură cu mere, mandarine și unt Tudia este numai bună de savurat alături de cei dragi.

Ingrediente:

  • 15g zahăr pentru tavă
  • 8 mandarine
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 200ml lapte
  • 100g unt Tudia topit
  • 10g zahăr vanilat
  • 10g praf de copt
  • 350g făină
  • 2 mere

Mod de preparare:

  1. Se decojesc mandarinele și se taie în jumătăți.
  2. Se mixează ouăle cu zahărul (200g)  într-un castron până devin cremoase.
  3. Se adaugă laptele și se omogenizează.
  4. Se pune untul topit și se încorporează.
  5. Se adaugă zaharul vanilat, praful de copt și faina și se amestecă până se omogenizează.
  6. Se taie merele cubulețe și se adaugă în aluat.
  7. Se încorporează merele tăiate cubulețe cu ajutorul unei spatule.
  8. Se presară zahărul (20g) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  9. Se pun jumătățile de mandarine cu partea bombată în sus.
  10. Se toarnă aluatul peste mandarine și se nivelează.
  11. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 minute
  12. Se scoate tava și se lasă la răcit.
  13. Se răstoarnă prăjitura pe un tocător, se îndepărtează hârtia de copt și se taie în felii.

Sperăm că această prăjitură vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *