Ce poate fi mai bun decât un desert cu gust aromat de lămâie într-o zi călduroasă de vară? Nu-i așa că v-am stârnit poftă de ceva răcoritor, dulce și sănătos? Iată care sunt ingredientele și modul de preparare :
Ingrediente pentru blat
- 230 g unt Tudia
- 70 g zahăr
- 280 g făină coaja a 2 lămâi
- un praf sare
Ingrediente pentru crema de lămâie
- 6 ouă mari
- 350 g zahăr
- 120 g făină
- 180 ml suc de lămâie proaspăt stors
- esență de lămâie (opțional)
- un praf sare
Mod de preparare:
Pregătirea blatului
- Batem untul moale cu zahărul utilizând mixerul pentru 30-60 secunde.
- Adăugăm făina, sarea și coaja de lămâie rasă și mixăm până obținem o compoziție sfărâmicioasă.
- Turnăm compoziția într-o tavă de prăjituri cu pereți mai înalți (5-6 cm) și tapetăm cu foaie de copt. Nivelăm și presăm aluatul bine în tavă, apoi o dăm la cuptor timp de 30 de minute la 170 grade, sau până când se rumenește.
Pregătirea stratului de cremă de lămâie
- Între timp pregătim stratul cu cremă de lămâie: într-un bol înalt punem ouăle, zahărul, esența, făina și praful de sare. Amestecăm toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă, apoi încorporăm sucul de lămâie.
- Imediat ce blatul este gata, îl scoatem din cuptor și turnăm crema de lămâie și dăm prăjitura din nou la cuptor, la 170 de grade pentru 20-25 de minute.
- Când scoatem prăjitura de la cuptor, ar trebui să fie închegată, iar centrul să i se miște ușor când o manevrăm.
- Lăsăm prăjitura să se răcească complet, apoi o pudrăm cu zahăr și o tăiem cubulețe.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună și spor la gătit această rețetă gustoasă și răcoritoare de prăjitură cu cremă de lămâie.
Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și biscuiții cu unt și fulgi de porumb.