https://bestdesserts.com/lemon-bars/

Prăjitură cu cremă de lămâie

Ce poate fi mai bun decât un desert cu gust aromat de lămâie într-o zi călduroasă de vară? Nu-i așa că v-am stârnit poftă de ceva răcoritor, dulce și sănătos? Iată care sunt ingredientele și modul de preparare :

Ingrediente pentru blat

  •  230 g unt Tudia
  •  70 g zahăr
  •  280 g făină coaja a 2 lămâi
  •  un praf sare

Ingrediente pentru crema de lămâie

  • 6 ouă mari 
  • 350 g zahăr 
  • 120 g făină
  • 180 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • esență de lămâie (opțional)
  •  un praf sare

Mod de preparare:

Pregătirea blatului

  1. Batem untul moale cu zahărul utilizând mixerul pentru 30-60 secunde.
  2. Adăugăm făina, sarea și coaja de lămâie rasă și mixăm până obținem o compoziție sfărâmicioasă.
  3. Turnăm compoziția într-o tavă de prăjituri cu pereți mai înalți (5-6 cm) și tapetăm cu foaie de copt. Nivelăm și presăm aluatul bine în tavă, apoi o dăm la cuptor timp de 30 de minute la 170 grade, sau până când se rumenește.

Pregătirea stratului de cremă de lămâie

  1. Între timp pregătim stratul cu cremă de lămâie: într-un bol înalt punem ouăle, zahărul, esența, făina și praful de sare. Amestecăm toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă, apoi încorporăm sucul de lămâie.
  2. Imediat ce blatul este gata, îl scoatem din cuptor și turnăm crema de lămâie și dăm prăjitura din nou la cuptor, la 170 de grade pentru 20-25 de minute.
  3. Când scoatem prăjitura de la cuptor, ar trebui să fie închegată, iar centrul să i se miște ușor când o manevrăm.
  4. Lăsăm prăjitura să se răcească complet, apoi o pudrăm cu zahăr și o tăiem cubulețe.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună și spor la gătit această rețetă gustoasă și răcoritoare de prăjitură cu cremă de lămâie.

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și biscuiții cu unt și fulgi de porumb.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *