https://hellotaste.ro/galerie-foto?uri=prajitura-cu-mere-si-cocos-simpla-si-delicioasa&id=60261&foto=60324

Prăjitură cu mere, cocos și unt Tudia

Știm cu toții că prăjiturile cu mere sunt perfecte pentru sezonul toamnă-iarnă, așa că haideți să descoperim împreună unul dintre cele mai gustoase și versatile deserturi cu aceste fructe, numai bun de servit la ceai:

Ingrediente:

Pentru blat în tavă de 20/30 cm:

  • 3 ouă de mărime medie
  • 150 gr de făină
  • 100 gr de unt Tudia topit
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 75 gr de zahăr tos
  • 25 gr de zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie

Pentru stratul de mere:

  • 1 kg de mere
  • sucul de la 1 lămâie
  • 175 gr de zahăr
  • 100 ml de apă
  • 150 gr de unt Tudia
  • 40 gr de amidon de porumb
  • 200 gr fulgi de cocos
  • 1 linguriță cu scorțișoară

Mod de preparare

Prăjitura este alcătuită din două elemente care se pregătesc separat. Preparăm un blat clasic cu ouă, unt și făină care se coace în cuptor. Răzuim merele  și caramelizăm puțin cu zahăr și unt. Apoi întindem peste blatul de prăjitură copt.

Blat

Pasul 1: Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 23 /36 cm. Ungem interiorul tăvii cu puțin unt și presărăm făină peste el. 

Pasul 2: Spargem ouăle în bolul mixerului. Adăugăm peste ele un praf de sare și cele două tipuri de zahăr. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele până când compoziția devine spumoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugăm untul topit și răcit, esența și, la final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm bine compoziția și o întindem în tava pregătită.

Pasul 3: Punem tava în cuptor și coacem blatul prăjiturii pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lăsăm blatul la răcit, în tava de copt, și pregătim merele.

Pasul 4: Spălăm merele, le ștergem și le răzuim într-o crăticioară. Adăugăm peste ele pudra de scorțișoară, sucul de lămâie și zahărul. Apoi mai adăugăm amidonul diluat cu apă și așezăm crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Caramelizăm merele timp de aproximativ 7-8 minute. Apoi stingem flacăra aragazului și adăugăm în compoziția de mere untul tăiat cubulețe. Amestecăm energic până când untul se topește și compoziția se omogenizează.

Pasul 5: Întindem compoziția de mere ușor fierbinte peste blatul răcit și presărăm fulgii de cocos deasupra.

Pasul 6: Lăsăm prăjitură cu mere și cocos la loc răcoros timp de 2-3 ore, apoi o porționăm.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de vinete cu telemea Tudia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *