https://www.assortedeats.com/wp-content/uploads/2021/04/Langue-de-Chat-Cookies-Close-Up-2-768x1024.jpg

Fursecuri limbi de pisică cu unt Tudia

Acest desert îl știm cu toții, nu-i așa? Aceste fursecuri subțiri, delicate, fine și crocante cunoscute sub numele de limbi de pisică sunt o gustare delicioasă, numai bună pentru a fi servită la cafea. Acest desert estefoarte simplu de făcut acasă deoarece ingredientele sunt chiar la îndemâna oricui:

Ingrediente:

  • 100 g unt Tudia la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • coaja de la 1 lămâie
  • 130 g făină
  • ¼ linguriță de sare
  • 3 albușuri mari
  • ¼ linguriță de extract de vanilie sau pastă de vanilie pură

Mod de preparare:

Pasul 1: Preîncălzim cuptorul la 180°C și punem hârtie de copt în două tăvi.

Pasul 2: Mixăm untul, zahărul și coaja de lămâie până când amestecul devine ușor și pufos, aproximativ 5 minute. Într-un castron mic se amestecă făina și sarea.

Pasul 3: În crema de unt adăugăm albușurile și extractul de vanilie și mixăm până se omogenizează. Cu mixerul la viteză mică, adăugăm și amestecul de făină puțin câte puțin, doar până se combină, răzuind părțile laterale ale vasului.

Pasul 4: Transferăm aluatul într-o pungă prevăzută cu un vârf rotund. Se pune aluatul pe foile de copt pregătite în linie, lăsând suficient spațiu pentru ca prăjiturile să se întindă. Se dau la rece timp de 10 minute.

Pasul 5: Se dau la cuptor până devin aurii, aproximativ 10-12 minute. Apoi se scot pe un platou și se lasă să se răcească complet. 

Sfat:

Pentru că au un aluat cu unt, fursecurile limbi de pisică au o perioadă de valabilitate destul de scurtă. Totuși, poate fi prelungită dacă sunt depozitate corect.

Dacă vreți să rămână crocante cât mai mult timp, țineți-le într-un recipient închis ermetic, într-un loc răcoros. Vor rezista timp de două zile, după care își vor mai pierde din prospețime.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!


Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți afla mai multe informații despre unt aici și aici. Vă sugerăm să încercați și turta dulce cu unt Tudia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *