https://www.delicatese.net/wp-content/uploads/2024/02/1-54.jpg

Prăjitură cu budincă și biscuiți

Și voi sunteți în căutarea unui răspuns la întrebarea: ce să mai gătim bun azi? Vă sugerăm să încercați această rețetă  de prăjitură cu budincă și biscuiți. Datorită untului Tudia, această prăjitură va deveni cu siguranță desertul favorit al întregii familii. Haideți să descoperim împreună care sunt ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă proaspete
  • 1 cană de zahăr granulat
  • 1 cană de făină albă
  • 2 linguri de cacao de calitate
  • 2 linguri de ulei vegetal 

Ingrediente pentru sirop:

  • 2 lingurițe de cafea instant
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 cană de apă caldă

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 gr de unt Tudia
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 cană de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 plicuri de budincă de vanilie
  • 3 căni de lapte proaspăt

Ingrediente pentru glazura:

  • 250 gr de unt Tudia
  • Jumătate de cană de zahăr granulat
  • Jumătate de cană de apă
  • 2 căni de lapte praf
  • 2 lingurițe de cacao

În plus, vom avea nevoie de un pachet de biscuiți rotunzi.

Mod de preparare:        

  1. Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile cu zahărul până când obținem o spumă fermă. Adăugăm treptat gălbenușurile, uleiul, făina cernută și cacaoa. Omogenizăm bine compoziția.
  2. Turnăm aluatul într-o tavă (cu dimensiunile 21×32 cm.) tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.
  3. Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu zahărul granulat și zahărul vanilat. Adăugăm praful de budincă, făina și laptele, amestecând până când obținem o cremă fină și densă. După  ce s-a răcit, adăugăm untul și amestecăm până la obținerea unei creme omogene.
  1. Pentru sirop, dizolvăm cafeaua instant și zahărul în apă caldă.
  2. Tăiem blatul copt în două, îl însiropăm generos și păstrăm puțin sirop pentru biscuiți.
  3. Întindem jumătate din cremă peste primul strat de blat. Acoperim cu al doilea strat de blat și adăugăm restul de cremă.
  4. Tăiem biscuiții pe jumătate, îi înmuiem în siropul de cafea și îi așezăm peste cremă.
  5. Pentru glazură, topim untul, zahărul și apa într-o crăticioară. Lăsăm să se răcească apoi adăugăm laptele praf și cacaoa. Mixăm până când obținem o glazură fină și lucioasă. Acoperim prăjitura cu această glazură.
  6. Lăsăm prăjitura la rece pentru câteva ore înainte de a o savura, pentru a permite cremei să se stabilizeze.

 Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!

Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți afla mai multe informații despre unt aici și vă sugerăm să încercați și această rețetă de prăjitură cu lămâie și iaurt Tudia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *