https://www.everydayeileen.com/wp-content/uploads/2019/04/lemon-yogurt-cake.jpg

Prăjitură cu lămâie și iaurt Tudia

Haideți să descoperim pas cu pas o rețetă simplă de prăjitură cu iaurt și lămâie folosind iaurtul Tudia pentru un gust desăvârșit! Aroma răcoritoare de lămâie se îmbină perfect cu gustul cremos al iaurtului pentru a vă oferi un răsfăț de care să vă bucurați până la ultima felie.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de iaurt Tudia
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de griș
  • 1 plic de praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apă
  • 4 linguri de zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • coaja rasă de lămâie

Mod de preparare: 

Pasul 1: Mixați ouăle împreună cu zahărul timp de 3-4 minute. Adăugați uleiul, apoi iaurtul si mixați bine după fiecare. Folosiți ca unitate de măsură aceeași cană pentru toate ingredientele.

Pasul 2: Adăugați făina amestecată cu praful de copt, apoi grișul și încorporați bine.

Pasul 3: Puneți compoziția într-un vas de yenna uns cu ulei și dați la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 35-40 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Pasul 4: Faceți siropul din apa și zahărul pe care le punem pe foc până când se topește zahărul, la final adăugați zeama și coaja de lămâie. Puteți folosi zeamă de lămâie după gust.

Pasul 5: Imediat după ce scoateți prăjitura din cuptor, turnați deasupra ei siropul fierbinte. Lăsați prăjitura la răcit în tavă și porționați.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți iaurtul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și prăjitura cu mere, mandarine și unt Tudia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *