mozzarella

Mozzarella: beneficii și rețete sănătoase, rapide și colorate

Mozzarella este o brânză de origine italiană din lapte de bivoliță sau de vacă, cu pastă filată realizată în Napoli, dar și în alte regiuni din Italia precum Campania, Puglia, Abruzzo și Molise. Aceasta este obținută din lapte de vacă sau de bivoliță pasteurizat sau nepasteurizat.

În general, procesul de fabricare al brânzei Mozzarella se realizează în câteva etape: laptele este lăsat să se separe în cheaguri și zer. Odată coagulată, brânza se strecoară, se taie felii și se scufundă într-o baie de apă caldă. Se frământă până devine elastică și apoi se modelează în formă de bile rotunde și fine, păstrate în saramură. Acest sortiment de brânză poate fi recunoscut cu ușurință datorită culorii sale albe și gustului proaspăt și dulce asemănător cu cel al laptelui. Mozzarella este apreciată și datorită beneficiilor sale asupra sănătății:

Conține vitamine și minerale esențiale

Mozzarella conține biotină, niacină, tiamină și vitamina B6. Toate aceste vitamine sunt solubile în apă și nu se stochează în organism. Acestea au un rol deosebit de important în menținerea sănătății ochilor și a pielii, dar și în formarea celulelor roșii din sânge.

Mozzarella conține, de asemenea, vitamine liposolubile precum A, D și E, aceste vitamine fiind esențiale atât pentru absorbția calciului în oase, cât și pentru protecția membranelor celulare.

Calciul este important atât pentru sistemul osos, cât și pentru protejarea smalțului dinților. Mozzarella conține, de asemenea, sodiu, fier, clorură, potasiu și fosfor, nutrienți care contribuie la menținerea sănătății întregului organism.

Alte beneficii

Mozzarella conține proteine, iar acestea îți oferă energie să termini ce-ai început. Mai mult decât atât, mozzarella este aliatul perfect atât împotriva gutei, accidentului vascular cerebral, sindromului metabolic, cât și a cancerului de sân, bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Nu în ultimul rând, consumul de mozzarella ajută și la menținerea unei greutăți normale.

Mozzarella se numără printre cele mai renumite brânzeturi din lume, un motiv în plus să o includem în oferta noastră de produse lactate Tudia. Noi o alintăm Mozzarella din Bucovina și sperăm din toată inima să vă bucurați din plin de gustul ei delicios și sănătos!

Puteți descoperi produsele noastre pe http://tudialactate.ro/produse sau în magazinele partenerilor noștri, iar dacă vreți să aflați mai multe informații despre Mozzarella Tudia, click aici: https://tudialactate.ro/product/mozzarella/.

Idei de rețete cu mozzarella

Sunteți în căutarea unor rețete cu mozzarella rapide, sănătoase și gustoase? Iată trei rețete pe care vi le recomandăm săptămâna aceasta: 

Vă este poftă de ceva bun dar sunteți mereu pe fugă, nu-i așa? Această rețetă este gata în numai 10 minute. Aveți nevoie doar de mozzarella Tudia, roșii, busuioc, ulei de măsline și condimente și vă veți bucura din plin de o gustare delicioasă și sănătoasă! Pentru a citi rețeta în întregime click aici: https://tudialactate.ro/2021/07/13/mozzarella/

Mozzarella Sticks este o altă gustare savuroasă pe care o puteți pregăti în 10 minute. Fie că le serviți cu o salată proaspătă, ketchup sau sos de usturoi, acestea sunt mereu o idee bună indiferent de ocazie. Pentru a citi rețeta în întregime click aici: https://www.retetepractice.ro/retete/mozzarella-sticks-din-5-ingrediente

Mozzarella Sticks este o altă gustare savuroasă pe care o puteți pregăti în 10 minute. Fie că le serviți cu o salată proaspătă, ketchup sau sos de usturoi, acestea sunt mereu o idee bună indiferent de ocazie. Pentru a citi rețeta în întregime click aici: https://www.retetepractice.ro/retete/mozzarella-sticks-din-5-ingrediente

Dacă aveți paste, ton, unt Tudia, Mozzarella Tudia și busuioc uscat și mai aveți nevoie de o idee de ceva bun, atunci vă propunem o rețetă de paste ușor de preparat care este gata în  25 de minute. Rețeta detaliată o găsiți chiar aici: https://www.gatesc.ro/recipes/13342/paste-cu-ton-si-mozzarella 

Știm, gusturile nu se discută, dar sperăm că aceste rețete să fie pentru voi inspirația de care aveți nevoie. Vă urăm poftă bună!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *