Salam de biscuiți cu unt

Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți se numără printre cele mai îndrăgite deserturi ale românilor, de aceea astăzi vă propunem o rețetă absolut delicioasă care este gata în numai 20 de minute. Pentru a pregăti 8 sau 10 porții aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g biscuiti
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt Tudia
  • 250 ml lapte
  • 150 g cacao
  • 100 g stafide brune
  • 100 g ciocolată
  •  2-3 lingurite esentă de rom

 Mod de preparare:

1. Încălzim laptele într-o crăticioară. Punem untul tăiat cubulețe în lapte și amestecăm până se topește. 

2. Amestecăm cacaoa cu zahărul și le adăugăm în lapte împreună cu ciocolata. Amestecăm din nou până se omogenizează.

3. Adăugăm stafidele și esența de rom și mai amestecăm de câteva ori. Lăsăm deoparte până se mai răcește puțin. Într-un castron sfărâmăm biscuiții în bucățele mici, apoi turnăm compoziția peste biscuiți și amestecăm încet.

4. Pe o folie de plastic formăm batoane de aproximativ 5-7 cm diametru. Strângem bine folia la capete și lăsăm la frigider câteva ore să se întărească. 

5. Tăiem felii după ce s-a răcit.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!

Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și prăjitura cu ciocolată și unt Tudia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *