Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de rotițe cu șuncă și cașcaval. Indiferent dacă pregătiți un mic dejun sățios sau o gustare delicioasă, aceste rotițe vor fi cu siguranță pe placul tuturor! Pentru această rețetă aveți nevoie doar de aceste ingrediente:
- aluat foietaj 400g
- șuncă feliată – 10 felii (150g)
- cascaval Tudia Penteleu– 150 g
- 1 ou
Mod de prepare:
Pasul 1: Lăsăm aluatul la temperatura camerei până se decongelează.
Pasul 2: Răzuim cașcavalul.
Pasul 3: Așezăm aluatul pe blatul de lucru.
Pasul 4: Punem feliile de suncă pe două rânduri (se poate folosi orice fel de mezel) suprapunând feliile.
Pasul 5: Presărăm cașcavalul deasupra feiilor de sunca.
Pasul 6: Batem 1 ou.
Pasul 7: Ungem cu ou blatul rămas.
Pasul 8: Rulăm strâns aluatul astfel încât să obținem o ruladă compactă.
Pasul 9: Tăiem capetele ruladei, apoi porționăm în felii potrivite.
Pasul 10: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și așezăm feliile de ruladă.
Pasul 11: Ungem cu ajutorul unei pensule, fiecare felie cu ou bătut.
Pasul 12: Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade timp de 20 de minute.
Pasul 13: Scoatem tava și lăsăm la răcit.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți cașcavalul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare data. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și turtele gustoase cu cașcaval Tudia.