Astăzi vă sugerăm o rețetă ușoară de ciorbă de legume. Datorită legumelor proaspete și iaurtului Tudia, această ciorbă devine un deliciu sănătos și hrănitor pentru întreaga familie. Iată ingredientele și modul de preparare pentru a vă bucura din plin de această ciorbă savuroasă:
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras, roșu
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 350 g păstăi de fasole galbenă
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 3 roșii de grădină
- 100 gr mazăre
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 3,5 l. apă
- sare și piper
- 200 g iaurt Tudia
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri oțet
- pătrunjel, mărar și frunze de țelină
Mod de preparare:
Pasul 1: Începeți cu pregătirea legumelor. Îndepărtați capetele de la păstăile de fasole, le spălați bine în apă rece și le rupeți în bucăți mai mici. Curățați ceapa și o tocați mărunt. Curățați morcovul, păstârnacul și țelina și le tăiați cubulețe, sau le puteți da pe răzătoarea mare.
Pasul 2: Tăiați dovlecelul cubulețe, la fel și cartoful după curățare și spălare. Curățați ardeiul și îl tăiați tot cubulețe.
Pasul 3: Opăriți roșiile în apă clocotită cu puțină sare și decojiți-le, apoi tocați-le cubulețe.
Spălați bine verdeața și lăsați-o la scurs.
Pasul 4: Când aveți toate aceste legume pregătite puneți apa la fiert într-o oală încăpătoare.
Pasul 5: Adăugați o lingură de sare când apa începe să fiarbă și amestecați până când sarea se dizolvă.
Pasul 6: Primele ingrediente pe care le adăugați în apă sunt păstăile de fasole. Lăsați-le să fiarbă fără a acoperi oala, până când se pătrund.
Pasul 7: Într-o tigaie adâncă puneți uleiul la încins și căliți ceapa în el, doar până devine translucidă. Adăugați, apoi, morcovii, păstârnacul și țelina și amestecați pentru a se pătrunde uniform. Mai picurați și puțină supă din oala cu păstăi de fasole, pentru a nu se prăji legumele. Pasul 8: Când sunt pătrunse, adăugați-le peste păstăile de fasole. Adăugați și cartoful, dovlecelul, mazărea și ardeiul gras.
Pasul 9: Lăsați ciorba să fiarbă 10-15 minute, la foc mic spre mediu. Adăugați, apoi, roșiile și peste 5-6 minute, adăugați frunzele de țelină tocate. Acestea nu se adaugă la final împreună cu celelalte verdețuri, pentru că sunt mai tari și necesită puțin timp de fierbere pentru a-și dezvolta aroma și gustul bogat.
Pasul 10: Într-un bol amestecați gălbenușurile cu iaurtul și oțetul. Diluați amestecul cu puțină supă fierbinte și turnați-l în fir subțire, în ciorbă, amestecând intens pentru omogenizare.
Pasul 11: Mai lăsați ciorba la fiert 4-5 minute, timp în care adăugați sare și piper după gust. Pasul 12: Stingem focul și adăugăm verdeața tocată.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți iaurtul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!
Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și turtele gustoase cu cașcaval Tudia.