Sunteți în căutarea unui desert pentru o ocazie specială? Prăjitura cu cremă de cocos și unt nu este doar ușor de pregătit, ci și foarte gustoasă. Aceasta va fi apreciată până și de cei mai pretențioși invitați. Iată rețeta:
Ingrediente pentru aluat:
- 250 gr făină de grâu
- 125 gr unt Tudia
- 100 gr zăhăr pudră
- 20 gr cacao
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 gălbenuș de ou
- 100 ml lapte
Ingrediente pentru crema de cocos:
- 200 gr fulgi de nucă de cocos
- 5 albușuri
- 120 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1 pliculeț zahăr vanilat
Ingrediente pentru crema de unt și gălbenușuri:
- 4 gălbenușuri
- 300 ml lapte
- 150 gr zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 200 gr unt Tudia
Mod de preparare:
Pasul 1: Amestecați făina cu praful de copt și cacaoa și o cerneți într-un castron mai mare. Radeți untul și-l adăugați în făina. Bateți gălbenușul de ou cu zăhărul pudră și 50 ml lapte. Amestecați bine. Adăugați amestecul de gălbenuș în castronul cu făină și unt.
Pasul 2: Frământați un aluat elastic. Dacă este necesar, puteți îmbunătăți textura aluatului cu laptele rămas.
Pasul 3: Împărțiți aluatul de cacao în două părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat, astfel încât să încapă într-o tavă de 25×37 cm.
Pasul 4: Așezați primul aluat în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 5: Pregătiți crema de cocos. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Înainte ca spuma să se întărească, adăugați zahărul vanilat și zahărul pudră. Amestecați bine. La final, adăugați fulgii de nucă de cocos.
Pasul 6: Întindeți crema de cocos peste aluatul din tavă. O acoperiți cu cel de-al doilea aluat.
Pasul 7: Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 160 grade și lăsați la copt până aluatul devine auriu. În timpul coacerii, se vor forma bule la suprafața aluatului, pe care trebuie să le înțepăm.
Pasul 8: Pregătiți cea de-a doua cremă. Amestecați gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și laptele. Gătiți la foc mic.
Pasul 9: Batem untul cu mixerul și-l adăugăm în crema de gălbenușuri. Amestecați bine. Puneți crema peste prăjitura coaptă. Lăsați prăjitura la frigider timp de câteva ore.
Înainte de servire puteți presăra deasupra fulgi de nucă de cocos.
Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!Dacă v-a plăcut această rețetă puteți încerca și prăjitura cu ciocolată și unt Tudia.