https://joanne-eatswellwithothers.com/wp-content/uploads/2013/08/vanilla-creme-cookie-sandwiches.jpg

Fursecuri cu cremă de vanilie

Vă este poftă de ceva dulce cu cremă de vanilie? Atunci aceste fursecuri sunt ușor de pregătit și neașteptat de gustoase. Mai mult decât atât, vă veți bucura de un desert făcut în casă din ingrediente de calitate. Pentru 12 porții aveți nevoie de:

  • 150 g margarină;
  • 200 g făină;
  • 100 g nuci măcinate;
  • 100 g zahăr;
  • 1 lingură rom;
  • 1 plic praf de copt;
  • coajă rasă de lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 ml lapte;
  • 1 lingură amidon;
  • 150 g zahăr pudră;
  • 200 g unt Tudia;
  • 2 esenţe de vanilie

Mod de preparare:

Pasul 1: Pentru aluat, frecăm margarina cu zahărul, apoi se adăugăm romul, nucile măcinate, ­făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Obținem un aluat vârtos, care se înfăşoară într-o folie de plastic şi se dă la frigider pentru 30 de minute.

Pasul 2: Întindem o foaie de 5 mm grosime, tăiem discuri cu un pahar, le așezăm într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pasul 3: Pentru cremă, fierbem  laptele cu amidonul până se îngroaşă şi lăsăm la răcit. Frecăm untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi se încorporează treptat compoziţia de lapte.

Lipim fursecurile coapte şi răcite două câte două cu crema de vanilie.

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Dacă v-a plăcut această rețetă, puteți afla mai multe informații despre unt aici și aici. Vă sugerăm să încercați și această rețetă cu mozzarella Tudia și roșii la cuptor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *