https://hellotaste.ro/galerie-foto?uri=rulada-cu-crema-de-menta-si-glazura-de-ciocolata&id=78810&foto=78817#dagal

Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată

Ce poate fi mai delicios decât să luați o pauză și să vă răsfățați cu o felie de ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată? Textura pufoasă a blatului de cacao, prospețimea cremei de mentă și gustul cremos și delicat oferit de untul Tudia vor cuceri pe oricine. Haideți să descoperim împreună care sunt ingredientele necesare și modul de preparare:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 120 g zahăr
  • 5 ouă
  • 100 g făină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 20 g cacao
  • 1 praf de sare

Cremă de mentă:

  • 200 g mascarpone
  • 80 g zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de mentă
  • câteva picături colorant verde (opțional)
  • un praf de sare

Glazură de ciocolată:

  • 20 g unt Tudia
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 150 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și așezăm hârtie de copt în tava cuptorului.

Prepararea blatului:

Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecăm albușurile cu un praf de sare până devin o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să amestecăm până când obținem o bezea lucioasă. Încorporăm gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatulă.

Cernem făina cu pudra de cacao peste compoziție și le încorporăm prin mișcări delicate, de jos în sus. Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm uniform.

Punem tava în cuptor și lăsăm blatul să se coacă timp de 10-12 minute. Răsturnăm blatul pe un prosop umed și îl rulăm strâns, împreună cu prosopul. Îl lăsăm să se răcească bine în prosop.

Prepararea cremei și formarea ruladei:

Batem frișca lichidă până devine fermă. Separat, mixăm brânza mascarpone cu zahărul pudră și esența de mentă. Încorporăm frișca bătută, adăugând și colorant verde pentru un efect vizual plăcut.

Derulăm blatul răcit și întindem crema de mentă uniform peste acesta. Păstrăm puțină cremă și pentru decor.

Rulăm strâns și învelim rulada în folie alimentară. O lăsăm la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Prepararea glazurii:

Încălzim smântâna lichidă până aproape de punctul de fierbere. Turnăm smântâna peste ciocolata ruptă bucățele și amestecăm până la topirea completă. Adăugăm untul și omogenizăm bine compoziția.

Scoatem rulada din folie și o așezăm pe un grătar. Turnăm glazura caldă pe toată suprafața acesteia, lăsând-o să se prelingă elegant pe margini.

Lăsăm glazura să se întărească, apoi decorăm rulada cu crema pusă deoparte, bucăți de ciocolată și frunze de mentă. La final, o putem tăia felii și este numai bună de savurat alături de cei dragi.

__________

Sperăm că această rețetă vă va inspira să folosiți untul Tudia și în alte rețete pe care le îndrăgiți pentru a le oferi același gust savuros de fiecare dată. Vă dorim poftă bună tuturor!

Dacă v-a plăcut acest articol, încercați și această rețetă de mozzarella și roșii la cuptor.

Aflați mai multe despre untul Tudia aici și aici.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *